Politerno > Україна і світ > Президент Бразилії запропонував віддати Крим Росії, щоб припинити війну – в МЗС відповіли

Президент Бразилії запропонував віддати Крим Росії, щоб припинити війну – в МЗС відповіли

  • 7 Квітня, 2023
  • 613 Переглядів
  • 0

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва пропонує, щоб Україна поступилася Кримським півостровом Росії, щоб покласти край війні.

Про це повідомило видання Le Figaro з посиланням на заяву да Сілва на зустрічі з журналістами в Бразилії 6 квітня.

(Президент Росії Володимир Путін) “не може захопити територію України. Можливо, ми обговоримо Крим. Але про те, що він ще вторгся, він має подумати… Зеленський теж не може хотіти всього… Світу потрібен спокій… Ми повинні знайти рішення”, – заявив Сілва.

Міністерство закордонних справ у відповідь на пропозицію президента Бразилії передати Росії Кримський півострів, заявило, що Україна не торгує своїми територіями.

“Україна цінує зусилля президента Бразилії з пошуку рішення задля припинення російської агресії. Водночас маємо чітко зазначити: Україна не торгує своїми територіями”, – зазначив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

За його словами, немає жодної юридичної, політичної чи моральної причини, чому Україна має поступатися хоча би сантиметром української землі.

При цьому в МЗС нагадали українську позицію: будь-які посередницькі зусилля задля відновлення миру в Україні мають базуватися на повазі до суверенітету та повного відновлення територіальної цілісності України відповідно до принципів статуту ООН.

Нагадаємо, після переговорів Сі Цзіньпіна й Емманюеля Макрона в Пекіні в четвер Китай висловив готовність працювати разом із Францією над досягненням припинення війни в Україні шляхом переговорів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE