Politerno > Тернопільщина > Суддя Марциновська порушень у діях Надала щодо преміювання – не виявила. ВІДЕО

Суддя Марциновська порушень у діях Надала щодо преміювання – не виявила. ВІДЕО

  • 18 Квітня, 2023
  • 2273 Переглядів
  • 0

Суддя Ірина Марциновська закрила провадження щодо міського голови Сергія Надала про адміністративні порушення.

На думку судді, у діях міського голови не має складу адміністративного правопорушення.

Дане рішення може бути оскаржене протягом 10-ти днів в апеляційному суді. 

 

Детальніше у відео “Суспільного.Тернопіль”. 

Сергія Надала звинувачували у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів під час преміювання.

Провадження закрили за частиною 1 та 2 статті 127-7 Кодексу про адміністративні правопорушення у зв’язку із відсутністю складу адміністративних порушень.

Протокол склало Нацагентство з питань запобігання корупції. Сергій Надал заявив, що провину не визнає, а копії протоколів, які склало НАЗК, не отримував.

Також мер Тернополя виправдовував свої захмарні премії тим, що їх призначає спеціальна комісія.

“До складу комісії входить: секретар Тернопільської міської ради, керуючий справами Тернопільської міської ради, заступник міського голови. Ці троє осіб призначаються сесією міської ради, а не міським головою. Окрім того, це начальник фінансового управління Тернопільської міської ради, це головний бухгалтер Тернопільської міської ради і керівник відділу кадрового забезпечення Тернопільської міської ради”, – зазначив Надал.

У суді були названі розміри премій заступників Сергія Надала та секретаря міської ради:

“Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Крисоватий розмір премії у відсотках 400, секретар ради Гірчак – 400%, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Остапчук – 400%, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Стемковський – 400%, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дідич – 400% та заступник міського голови – керуючий справами Хімейчук – 400% і міський голова Надал – 250%. За лютий 2022 року Надал Сергій Віталійович преміювання – 200%”, – зачитала фрагмент документу Ірина Марциновська.

Надалі впродовж минулого року розмір премії Сергія Надала не перевищував 100% посадового окладу, йдеться у документах, які озвучила суддя. Також міський голова повідомив, що не звертався за виплатами на оздоровлення чи вирішення соціально-побутових питань впродовж 2022 року.

Після дослідження доказів прокурорка сказала, що при призначенні премій міському голові, він мав звернутись до НАЗК з питанням, як можна уникнути конфлікту інтересів, проте таких звернень не було. Тож прокурорка просить суд визнати Сергія Надала винним та призначити йому штраф 6 800 гривень.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE