Politerno > Україна і світ > Зеленський поговорив із Сі Цзіньпіном – Китай відправить з візитом в Україну експосла в РФ

Зеленський поговорив із Сі Цзіньпіном – Китай відправить з візитом в Україну експосла в РФ

  • 26 Квітня, 2023
  • 375 Переглядів
  • 0

У середу, 26 квітня, президенти України та КНР провели телефонну розмову. За її підсумком стало відомо, що Китай відправить експосла КНР в Росії Лі Хуей як спецпредставника в Україну та інші країни для комунікації щодо врегулювання “української кризи” (війни – ред.).

Про це повідомили видання Хіnhua із посиланням на заяву лідера КНР Сі Цзіньпіна під час телефонної розмови із президентом Володимиром Зеленським та СNN із посиланням на брифінг МЗС КНР.

Повідомляється, що метою візиту буде проведення поглибленої комунікації з усіма сторонами щодо політичного врегулювання “кризи” в Україні.   

В МЗС КНР уточнили, що посланником в Україні та “інших країнах” буде Лі Хуей, який є колишнім послом Китаю в Росії (з 2009 по 2019 рік). Міністерство не повідомило, коли Лі здійснить поїздку і які ще країни відвідає. 

Пізніше Хіnhua повідомило: Сі сказав, що цінує неодноразове акцентування уваги президентом Зеленським на розвитку китайсько-українських зв’язків та співпраці з Китаєм, а також подякував Україні за надання значної допомоги в евакуації китайських громадян минулого року. 

У розмові із Зеленським Сі зазначив, що двосторонні відносини України та КНР пройшли 31 рік розвитку і досягли рівня стратегічного партнерства. Взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності, як сказав Сі, є політичною основою двосторонніх відносин.

Бажання Китаю розвивати відносини з Україною є послідовним і чітким, сказав Сі, додавши, що незалежно від того, як зміниться міжнародна ситуація, Китай готовий працювати з Україною для просування взаємовигідного співробітництва між двома країнами.

Нагадаємо, в столиці Кіпру Нікосії у будівлю Російського центру науки і культури (РЦНК), за даними очевидців, кинули коктейлі Молотова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE