Politerno > Україна і світ > Голова ВС Князєв затриманий, підозру йому ще не вручили – судді готуються висловити недовіру

Голова ВС Князєв затриманий, підозру йому ще не вручили – судді готуються висловити недовіру

  • 16 Травня, 2023
  • 472 Переглядів
  • 0

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв і ще одна особа затримані за підозрою в отриманні хабара, тривають слідчі дії, судді Верховного суду зробили заяву.

Про це повідомили керівники НАБУ і САП 16 травня на брифінгу щодо викритої схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду.

“Зараз уже на цей час є особи, затримані за підозрою у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. Ми будемо звертатися до Вищої ради правосуддя з певними клопотаннями про забезпечення заходів кримінального провадження щодо голови суду…

На цей час затримано голову Верховного Суду і вживаються заходи щодо перевірки інших осіб і їхньої причетності до кримінального правопорушення”, – йдеться у повідомленні.

Підозру Князєву станом на 12:00 ще не вручили, Кримінальний процесуальний кодекс дає на це 24 години. Повідомлення про підозру готується і буде вручено, повідомив прокурор САП. 

Дві особи затримані, підозр іще не повідомлено нікому, сказав керівник САП Олександр Клименко. 

Слідчі дії з суддями Верховного Суду і посередниками у цій схемі ще тривають. Кошти вилучено.  

Директор НАБУ Семен Кривонос заявив, що це – найбільш резонансна справа в історії роботи НАБУ та САП і найбільше викриття в судовій гілці влади. 

Судді Верховного суду зробили заяву щодо викриття на хабарництві голови ВС Всеволода Князєва, а також готуються висловити вотум недовіри.

“Верховний суд, повністю усвідомлюючи свою і роль і місце в системі правосуддя, бере на себе повну відповідальність за події, що відбуваються з імовірними корупційними діяннями його окремих представників. 

Судді ВС шоковані зазначеними подіями. ВС наголошує, що повне, об’єктивне розслідування всіх обставин сприятиме якнайшвидшому встановленню істини та відновленню справедливості. За будь-який корупційний злочин має бути невідворотнє покарання. Судді та працівники ВС добровільно і повною мірою співпрацюють зі слідством. 

Судді ВС змушені констатувати, що корупційні діяння в судах будь-яких ланок, а тим більше у ВС, завдають непоправної шкоди репутації та довірі до суду, нищать авторитет правосуддя. ВС діє і буде діяти за принципом самоочищення, вживаючи всіх необхідних заходів.

Це чорний день в історії суду. Ми мусимо бути гідними та витримати цей удар”, – йдеться у заяві.

За заяву віддали 142 голоси, проти немає. Якщо ВС оголосить недовіру Князєву, він втатить посаду голови ВС, проте лишиться на посаді судді.

15 травня антикорупційні органи затримали голову українського Верховного Суду Всеволода Князєва при отриманні 3 мільйонів доларів хабара. 

Нагадаємо, ДБР заочно повідомило про підозру начальнику речової служби 501 обмп Костянтину Безсмертному, який у квітні минулого року обманом змусив здатися в полон морпіхів у Маріуполі, а також скасувало підозри 277 бійцям, яких звинувачували у дезертирстві.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE