Politerno > Україна і світ > Голову Верховного Суду схопили на хабарі у $3 млн – гроші отримував за рішення на користь Жеваго

Голову Верховного Суду схопили на хабарі у $3 млн – гроші отримував за рішення на користь Жеваго

  • 16 Травня, 2023
  • 496 Переглядів
  • 0

Антикорупційні органи затримали голову українського Верховного Суду Всеволода Князєва при отриманні 3 мільйонів доларів хабара. 

Про це повідомили співрозмовники “Української правди” у правоохоронних органах, НАБУ і САП, а також ZN.UA.

Національне антикорупційне бюро й Спеціалізована антикорупційна прокуратура задокументували отримання хабара у близько 3 мільйони доларів головою Верховного Суду.

Князєва затримано. Тривають слідчі дії.

За інформацією джерел ZN.UA у НАБУ, обшуки проходять у ще 18 суддів ВС України, а Князєв отримував гроші від людей, які діяли в інтересах олігарха Костянтина Жеваго.

НАБУ підтвердило, що викрито “масштабну корупцію у Верховному Суді”, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВС.

Деталі у бюро пообіцяли надати згодом, але вже показали фото грошей.

Велика Палата ВС розглядала справу стосовно права власності 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК) Ferrexpo. Своїм рішенням 19 квітня орган залишив зазначені акції Жеваго, скасувавши попереднє.

15 травня стало відомо, що НАБУ викрило голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабара в розмірі близько 3 мільйони доларів (приблизно 110 мільйонів гривень за поточним курсом – ред.).

За інформацією джерел, на тлі затримання Князєва обшуки проходять у ще 18 суддів Верховного Суду, які слухали справу Полтавскього ГЗК.

Вища рада правосуддя має їх відсторонити. 

Князєв уже близько півтора року не має заступника, тому його затримання означатиме “обезголовлення” Верховного Суду.

Всеволод Князєв є головою Верховного Суду з 1 грудня 2021 року. 

У лютому голова Верховного суду Всеволод Князєв заявив, що критичні висловлювання заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова щодо кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя у листопаді 2022 року могли зашкодити судовій реформі. 

Смирнов відповів, що критика в бік кандидатів звучала не лише від нього, але й від антикорупційних організацій.

Нагадаємо, Угорщина заблокувала виплату 500 мільйонів євро восьмого траншу коштів з Європейського фонду миру на озброєння для України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE