Politerno > Україна і світ > G7 не пішла на заборону імпорту російських алмазів, але відстежуватиме їх

G7 не пішла на заборону імпорту російських алмазів, але відстежуватиме їх

  • 19 Травня, 2023
  • 384 Переглядів
  • 0

Країни G7 погодилися співпрацювати, щоб відслідковувати російські діаманти, але не запровадили пряму заборону на імпорт російських дорогоцінних каменів.

Про це повідомляє Bloomberg.

У заяві G7, оприлюдненій на саміті в Хіросімі, лідери пообіцяли працювати разом, щоб “обмежити торгівлю та використання алмазів, видобутих, оброблених або вироблених у Росії”, а також координувати майбутні “обмежувальні заходи, у тому числі за допомогою технологій відстеження”.

На думку людей, знайомих з дискусіями на саміті, крок до відстеження та відстеження російських алмазів через кордони може прокласти шлях до заборони імпорту в майбутньому. 

Попередні спроби накласти санкції на російські дорогоцінні камені в Європі наштовхнулися на опір таких країн-імпортерів, як Бельгія, які стверджують, що це лише перемістить торгівлю алмазами в інше місце.

Раніше повідомлялося, що під санкції Заходу досі не потрапила низка товарів, на яких РФ може щорічно заробляти понад 20 млрд дол.

Нагадаємо, адвоката та посадовця Київської ОВА викрили на організації незаконного перетину кордону через систему “Шлях”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE