Politerno > Україна і світ > США візьмуть участь у “коаліції винищувачів” – навчатимуть українських льотчиків, – CNN

США візьмуть участь у “коаліції винищувачів” – навчатимуть українських льотчиків, – CNN

  • 19 Травня, 2023
  • 412 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден повідомив союзникам по G7, що США підтримуватимуть спільні тренування українських військових на літаках F-16.

Про це інформує CNN.

Неназваний чиновник адміністрації американського президента в коментарі телеканалу сказав, що, ймовірно, навчання не відбудуться в США. Можливо, вони будуть повністю проведені в Європі.

Однак американський персонал візьме участь у навчанні разом із союзниками та партнерами в Європі, каже чиновник. Очікується, що весь процес може зайняти орієнтовно кілька місяців.

19 травня видання Yahoo News повідомило, що навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 займе лише чотири місяці – набагато менше, ніж раніше припускали партнери України. За інформацією видання, так вважають у ВПС США.

Раніше також повідомлялося, що Адміністрація президента Байдена останніми тижнями дала європейським союзникам сигнал, про те, що США дозволять їм передавати Україні винищувачі F-16.

Також відомо, що група конгресменів від демократів та республіканців закликала президента США Джо Байдена розблокувати постачання винищувачів F-16 Україні. Загалом лист підписали 14 осіб.

Нагадаємо, країни G7 погодилися співпрацювати, щоб відслідковувати російські діаманти, але не запровадили пряму заборону на імпорт російських дорогоцінних каменів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE