Politerno > Україна і світ > Донька Лаврова приїхала до Грузії на весілля, але змушена була тікати з країни в супроводі сил безпеки

Донька Лаврова приїхала до Грузії на весілля, але змушена була тікати з країни в супроводі сил безпеки

  • 20 Травня, 2023
  • 721 Переглядів
  • 0

Донька міністра закордонних справ РФ Катерина Винокурова (Лаврова) та її чоловік, які перебувають під санкціями Заходу, на тлі хвилі протестів виїхали з Грузії, де вони мали бути гостями на весіллі родича.

Про це з власних джерел стало відомо грузинському опозиційному телеканалу Mtavari, повідомляє “Європейська правда”.

Як повідомив Mtavari, донька міністра закордонних справ Росії Катерина Винокурова (Лаврова) приїхала в Грузію для участі у весіллі брата свого чоловіка, російського підприємця Олександра Винокурова.

Телеканал стверджує, що брат Вінокурова вирішив відгуляти своє весілля в Кахетії – історичному краї на сході Грузії.

Брат зятя голови МЗС Росії нібито розписався у Тбілісі, після чого вирішив влаштувати святкування у п’ятизірковому готелі Kvareli Lake Resort, через що його нібито закрили на два дні для прийому постояльців.

Журналіст Mtavari зателефонував у Kvareli Lake Resort, представившись кур’єром квіткового магазину. Він сказав, що на ім’я Лаврової-Вінокурової замовлено доставку букета і просив уточнити, чи прибула вже гостя на місце.

Mtavari стверджує, що представник готелю попросив час для уточнення, після чого підтвердив, що букет можна відправляти. Після цього канал зробив висновок, що донька міністра закордонних справ РФ справді перебуває в готелі.

На підтвердження своїх слів Mtavari виклав відео з церемонії розпису родичів Лаврова у Тбілісі, щоправда низької якості.

Своєю чергою Kvareli Lake Resort заявив, що відвідувачів з прізвищем “Лавров” у них немає, звинувативши журналістів у дезінформації.

Спростували інформацію про можливе перебування доньки або зятя Лаврова в іншому готелі – Akhasheni Wine Resort & Spa, де, за інформацією Mtavari, могла зупинитись частина гостей.

Міністр внутрішніх справ Грузії Вахтанг Гомелаурі та члени правлячої партії “Грузинська мрія” ніяк не коментують інформацію про візит до країни родичів Лаврова. Кілька грузинських ЗМІ надіслали запити до МВС і чекають на уточнення інформації.

Тим часом, за даними грузинської служби “Радіо Свобода”, біля Kvareli Lake Resort планується протест, до місця стягнуті сили поліції.

Ввечері 20 травня стало відомо, що Винокурова та її чоловік виїхали з Грузії.

За даними Mtavari, Винокурових супроводжували сили Служби державної безпеки та Міністерства внутрішніх справ Грузії. Вони нібито перетнули кордон опівночі й нині перебувають у Саудівській Аравії.

Тим часом у готелі Kvareli Lake Resort залишились наречена брата Винокурова й інші гості, що мали бути присутні на весіллі, стверджує опозиційний телеканал.

У готелі Kvareli Lake Resort присутність Лаврової чи родичів голови МЗС Росії спростували.

Під будівлею між протестувальниками, які вимагали росіян виїхати з Грузії, та поліцією стались сутички. Міністерство внутрішніх справ Грузії офіційно підтвердило затримання 16 людей, зокрема опозиційних політиків.

Зазначимо, що члени сім’ї глави МЗС РФ Сергія Лаврова, як і він сам, занесені до санкційних списків Заходу. Це означає, що їм забороняється в’їзд до цих країн. 

Нагадаємо, засновниця Асоціації сімей захисників “Азовсталі” Катерина Прокопенко, дружина бійця “Редіса”, розповіла, що командири “Азову” в Туреччині живуть у закритому об’єкті, але мають доступ до інформації.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE