Politerno > Україна і світ > ЗСУ наближаються до взяття Бахмута в напівоточення, росіянам доводиться оборонятися

ЗСУ наближаються до взяття Бахмута в напівоточення, росіянам доводиться оборонятися

  • 21 Травня, 2023
  • 375 Переглядів
  • 0

Українські захисники взяли Бахмут в напівоточення, щоб дає змогу знищувати окупантів.

Про це у Telegram повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр Маляр.

“Ворогу не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста.

Тобто, просування наших військ у передмісті по флангам, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті.

Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому, ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись”, – зазначила Маляр.

Вона вкотре нагадала, що українці зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об‘єктами та приватним сектором Бахмута у районі “Літак”.

Бахмут Донецької області фактично повністю знищений ударами російських військ, однак Сили оборони продовжують утримувати позиції у південно-західній частині міста, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Своєю чергою командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що Збройні сили продовжують просуватися по флангах у передмісті Бахмута.

“Попри те, що ми зараз контролюємо незначну частину Бахмуту, значення її оборони не втрачає своєї актуальності. Це надає нам можливості входу в місто в разі зміни обстановки. А це неодмінно відбудеться.

Ми продовжуємо просуватись по флангах у передмісті Бахмута і фактично наближаємося до взяття міста у тактичне оточення. Завдяки цьому ми зможемо контролювати всі висотні будівлі, зайняті, ворогом і поступово їх знищувати. Це позбавляє ворога контролю за підступами до міста і дає нам певні тактичні переваги”, – зазначив Сирський.

Сирський уточнив, що вони з командирами детально розібрали наші дії і порядок знищення ворога, а “ситуація складна, але під контролем”.

За словами речника східного угрупування ЗСУ Сергія Череватого, заява ватажка ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина про повне захоплення Бахмута означає його намір якнайшвидше вивести своїх найманців зі зруйнованого міста, яке може бути оточене українськими захисниками. 

Нагадаємо, вранці 21 травня у тимчасово окупованому Бердянську прогриміли вибухи, Управління стратегічних комунікацій повідомляє про влучання в штаб окупантів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE