Politerno > Україна і світ > “РДК” заявила, що вся її техніка ціла – США не підтверджують використання своєї зброї повстанцями

“РДК” заявила, що вся її техніка ціла – США не підтверджують використання своєї зброї повстанцями

  • 23 Травня, 2023
  • 389 Переглядів
  • 0

“Російський добровольчий корпус” заявив, що Міноборони РФ поширює брехню про знищення колон техніки “диверсантів” у Бєлгородській області. США не можуть підтвердити інформацію про нібито використання переданої Україні американської зброї формуваннями, які вторглись на територію Бєлгородської області Росії.

Раніше канал Міноборони РФ опублікував відео із нібито знищеною технікою “диверсантів”.  

В “РДК” заявили, що не знають, “які колони техніки знищив у своїх зведеннях пан Конашенков, але у Російського Добровольчого Корпусу втрат немає”.

 

Водночас російський губернатор Гладков розповів, що жителі повернулися до населених пунктів Грайворон і Головчине, “а жителів Гора-Поділ, Глотове та Козинки повернемо централізовано найближчим часом”.

Він також розповів, що нібито проїхали трьома селами Гора-Поділ, Глотове та Козинка, де раніше були “диверсанти”.

За словами речника Державного департаменту США Метью Міллера, у США бачили окремі повідомлення, які поширюються зокрема в соцмережах, де стверджується, що “надана Сполученими Штатами зброя була використана для нападу” на територію РФ.

“Можу сказати, що ми наразі скептично оцінюємо достовірність цих заяв”, – зазначив він.

 

Речник Держдепу нагадав, що позиція США щодо бойових дій на території Росії залишилась незмінною.

“Ми не заохочуємо і не дозволяємо ударів усередині Росії, і ми чітко про це заявляли. Але, як ми так само говорили, саме Україні вирішувати, як вести цю війну”, – підкреслив Міллер.

Нагадаємо, за словами нардепа Кучеренка, нещодавня націоналізація найбільшої приватної нафтогазової компанії України “Укрнафтобуріння”, яка належала Ігорю Коломойському, Віталію Хомутинніку та Павлу Фуксу, демонструє дедалі більше ознак хаосу та відбувається з грубими порушеннями законодавства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE