Politerno > Україна і світ > Підвищення тарифу на електроенергію може бути не останнім

Підвищення тарифу на електроенергію може бути не останнім

  • 1 Червня, 2023
  • 531 Переглядів
  • 0

З сьогоднішнього дня кіловат-година електроенергії для населення коштуватиме 2,64 гривні. Це на 57–83% вище за попередній тариф.

Про це пише Ігор Маскалевич йдеться у статті ZN.UA “Тарифи на електроенергію підняли: чому це сталося і яких іще сюрпризів очікувати від уряду”.

Причому тариф зробили єдиним, незалежно від обсягів споживання. Якщо раніше була «драбинка», при якій перші 250 кВт⋅год на місяць ішли за нижчою ціною, то тепер ціна для усіх одна, що з електроплитами, що без. Залишається тільки нічний тариф — 50% від базового. Для середньої родини рахунок за електрику зросте приблизно на 250 грн.

Верхня планка попереднього тарифу в 1,68 грн за кіловат-годину фактично трималася шість років, із весни 2017-го.

Але навіть нинішнього підвищення може не вистачити для покриття фінансових потреб енергетиків. Навіть нові тарифи не закриють накопичену заборгованість близько чотирьох мільярдів доларів, лише пригальмують їхнє накопичення. 

Враховуючи, що за розрахунками НКРЕКП, ринковий тариф для населення — 5,5 грн за кіловат-годину, нинішнє підвищення цілком може бути не останнім.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів затвердив підвищення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год з 1 червня.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE