Politerno > Україна і світ > Посадовці Гостомеля віддали мільйони на відбудову фейковим підприємцям, а згодом “зачистили” дані

Посадовці Гостомеля віддали мільйони на відбудову фейковим підприємцям, а згодом “зачистили” дані

  • 5 Червня, 2023
  • 508 Переглядів
  • 0

Гостомельська селищна військова адміністрація перерахувала мільйони гривень підставним ФОПам та компаніям, які нібито займалися відбудовою селища після російської окупації і бойових дій. 

Про це повідомляє Bihus.Info.

Йдеться про виконання робіт по відбудові селища, яке сильно постраждало під час боїв і російської окупації у лютому-березні 2022-го. Журналісти Bihus.Info з’ясували, що за левову частку робіт кошти з бюджету отримували фізичні особи-підприємці, які насправді цим не займалися. Більше того, журналістам вдалося встановити, що щонайменше один з “підрядників” взагалі постійно проживає в тимчасово окупованому Донецьку і, за інформацією з соціальних мереж, раніше долучався до надання допомоги окупантам.

Підряди ці підставні особи отримували не на конкурсній основі, чиновники підписували з ними прямі договори. Але у самій селищній військовій адміністрації журналістам заявили, що тут не перевіряли підприємців перед укладанням договорів і що ті нібито приходили і пропонували свої послуги за власною ініціативою.

Так, майже 5 мільйонів гривень за оцінку зруйнованого житла та технічний нагляд за ремонтними роботами отримала ФОП Надія Редько. Жінка, якій скоро виповниться 74 роки, живе у Миколаєві і каже, що оформленням займався її ж зять – Андрій Фоміца. Журналісти з’ясували, що сам Фоміца напередодні підписання угод наприкінці 2022-го сам шукав роботу — хотів влаштуватися менеджером з продажів у Приірпінні. 

Саме Фоміца і відповів журналістам, коли ті подзвонили на номер телефону, вказаний як контактний для ФОП Надії Редько.

Цим же номером за документами мав би користуватися ще один ФОП – Ярослав Морозов. Чоловік родом з Донецька і, судячи з численних фотографій його матері, постійно перебуває на тимчасово окупованій території. Цікаво також, що ці ж світлини можуть свідчити про нинішні виїзди Морозова в росію. Від гостомельських чиновників чоловік отримав майже 300 тисяч гривень на роботи. 

На наступний день після розмови з посадовцями з держпорталу, де міститься інформація про використання бюджетних коштів, зникли взагалі всі дані про проплати селищної адміністрації.

Ось таку інформацію можна було знайти ще на початку минулого тижня

Тепер же інформація про проплати відсутня

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку ЗСУ рухаються широким фронтом і мають успіх.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE