Politerno > Тернопільщина > Голова ГО “Екоальянс” звинуватив владу Тернополя у крадіжці майже 25 га парків. ВІДЕО

Голова ГО “Екоальянс” звинуватив владу Тернополя у крадіжці майже 25 га парків. ВІДЕО

  • 5 Червня, 2023
  • 1913 Переглядів
  • 0

Голова громадської організації “Екоальянс” Олександр Філь звинуватив владу Тернополя в особі Сергія Надала у крадіжці десятків гектарів парків у громади міста.

Зокрема, пан Філь наводить три рішення Тернопільської міської ради за 94-ий, 2000-ий та 2008-ий роки, в яких вказуються межі парків:

Парк Шевченка- 21 гектар.

Парк Топільче – 66 гектарів.

Парк Національного відродження – 56 гектарів.

Парк Слави – 7 гектарів.

Громадський активіст спростовує слова міського голови Тернополя, мовляв, раніше рішення сесії щодо парків приймалися, але межі парків не визначалися.

Також пан Олександр наводить конкретні дані, скільки та у якому парку було вкрадено землі:

У парку Нацвідродження – вкрадено 10 гектарів.

У парку Шевченка – 6 гектарів.

У парку Сопільче – майже 9 гектарів.

Більше інформації у відео Олександра Філя:

Раніше ми писали, що Темою №1 останніх двох місяців в Тернополі є скандальні зміни до Генерального плану міста.

Міська рада умисно обрала час війни для проведення цих обговорень, щоб про зміни дізналися якомога менше людей. Мерія не розміщувала на сайті ані графічних матеріалів, ані опису змін. А 15 березня закінчився термін «вільного доступу» до містобудівної документації, яку розмістили в приміщенні Управління містобудування, архітектури та кадастру міськради, де забороняли робити фотографування карти із внесеними змінами.

10 березня в приміщенні міської ради відбулися так звані «громадські слухання». Звісно, слуханнями збори працівників комунальних підприємств назвати складно, хоча на них навіть були присутні громадські активісти. Та як ми зазначали раніше, справжніх представників громадськості там було небагато, а от найбільш активних ми впевнено пов’язуємо з міською радою Тернополя. Зокрема, ми згадували про Віталія Чубатого, засновника ГО «Об’єднання наше майбутнє», якому в 2017 році міська рада усіляко сприяла у забудові земельної ділянки по вулиці Заміська,16. Раніше Тернопільською міською радою були безкоштовно надані кілька суміжних ділянок з різним цільовим призначенням для індивідуального будівництва (приватний будинок, гараж і т.п.), але згодом ці ділянки об’єднали і, за зверненням Віталія Чубатого, дозволили забудувати. Як ми вже зазначали, сьогодні там красується десятиповерховий будинок. Отже, очевидно, що «активіст» має тісні зв’язки з представниками тернопільської мерії.

Також ми аналізували, навіщо Сергію Надалу “ручні” активісти у темі змін до Генплану.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE