Politerno > Україна і світ > “Сидів за одним столом”: директор НАБУ каже, що не залежить від Єрмака

“Сидів за одним столом”: директор НАБУ каже, що не залежить від Єрмака

  • 21 Червня, 2023
  • 369 Переглядів
  • 0

Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос стверджує, що має достатньо амбіцій та інструментів, щоб дати бій будь-яким спробам вплинути на незалежність Бюро.

Про це Кривонос заявив в інтерв’ю “Укрінформу“.

Журналісти поцікавилися про відносини директора НАБУ з головою Офіса президента Андрієм Єрмаком. Кривонос сказав, що перетинався з ним на різних засіданнях по роботі, але не спілкувався.

“Мене про це питали на конкурсі. Я з ним, дійсно, бачився на засіданнях Національної ради реформ. На момент обрання очільником ДІАМ у мене не було особистого спілкування з Єрмаком. Я сидів за одним столом разом з іншими експертами і членами уряду, коли презентував концепцію  містобудування. 

Після мого призначення директором НАБУ я був разом з ним на засіданні робочої групи з питань ОЕСР, іншого спілкування немає.

Але питання незалежності – це питання вибору. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, у нас, як у нації,  був вибір – здатися або боротися. Ми обрали незалежність”. – зазначив Кривонос.

Кривонос запевняє, що має “достатньо амбіцій та інструментів, щоб дати бій будь-якому тиску і спробам вплинути на незалежність НАБУ”.

При цьому він констатує, що спроби фінансово-промислових груп, влади, політичних партій і окремих діячів вплинути на результати досудового розслідування не припинялися ніколи.

Слід зазначити, що призначення Семена Кривоноса на посаду директора НАБУ викликало хвилю коментарів, мовляв, тепер НАБУ стане ручним органом Банкової.

Доказами послужили зв’язки Кривоноса з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком та його заступником Олексієм Кулебою. 

У розслідуванні “Схем” Кривоноса – пов’язували із чинним заступником голови ОП Олексієм Кулебою.

Коли Кулеба працював у КМДА, дружина Кривоноса – працювала разом з ним.

Кривонос зазначив, що знає Кулебу 8 років, але його нічого не пов’язує з ним професійно.

Кривонос – голова Державної інспекції архітектури та містобудування України – інституції, яка, зокрема, видає ліцензії на будівництво. У нього є історія, пов’язана з хабарем, яку розслідувала СБУ.

Нагадаємо, Нацбанк заборонив банкам та небанківським установам відмовляти клієнтам у обміні іноземної валюти, яка за дизайном і елементами захисту повністю відповідає зразкам, та справжність якої підтверджена з використанням відповідного обладнання.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE