Politerno > Україна і світ > Посланець Папи Римського провів зустріч із дитячим омбудсменом РФ, яку розшукує Гаага

Посланець Папи Римського провів зустріч із дитячим омбудсменом РФ, яку розшукує Гаага

  • 29 Червня, 2023
  • 507 Переглядів
  • 0

Спеціальний представник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі зустрівся із дитячим омбудсменом РФ Марією Львовою-Бєловою, яку звинувачують у примусовій депортації українських дітей.

Про це повідомила Львова-Бєлова в Telegram, опублікувавши спільне фото.

За її словами, вони обговорили гуманітарні питання, пов’язані з військовими діями та захистом прав дітей.

“Впевнена, що християнська любов і милосердя допоможуть у діалозі та взаєморозумінні”, – зазначила Львова-Бєлова.

Раніше американський канал “Vice News” поспілкувався з уповноваженою президента РФ із прав дитини Марії Львової-Бєлової, ордер на арешт якої видав Міжнародний кримінальний суд за депортацію українських дітей. Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав її слова ілюстрацією “людожерства”.

У березні Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду у березні видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна та Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ з прав дитини і яку також звинувачують у воєнних злочинах, пов'язаних з незаконною депортацією та незаконним переміщенням українських дітей. 

За деякими оцінками, Росія викрала 700 тисяч дітей із тимчасово окупованих територій України. Українська влада стверджує, що повернулися лише 307.

Нагадаємо, Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми розширеного фінансування в рамках механізму EFF для України – Україна отримає близько 890 млн дол США, які спрямують на бюджетну підтримку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE