Politerno > Україна і світ > СБУ затримала нардепа Алєксєєва, каже − обіцяв “відмазати” від екстрадиції за $50 тисяч

СБУ затримала нардепа Алєксєєва, каже − обіцяв “відмазати” від екстрадиції за $50 тисяч

  • 30 Червня, 2023
  • 668 Переглядів
  • 0

СБУ викрила чинного нардепа, який за $50 тисяч обіцяв “відмазати” іноземця від екстрадиції. За даними джерел “Української правди”, йдеться про Сергія Алєксєєва від Євросолідарності.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та СБУ.

“СБУ з ДБР задокументувала злочинні дії одного із чинних народних депутатів України, який вимагав гроші з громадянина однієї із європейських країн. За 50 тис. дол. нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції”, – йдеться у матеріалі.

Депутат “гарантував”, що використає власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця. 

За даними слідства, було зафіксовано одержання 30 тис. доларів. Раніше Алєксєєв отримав ще 20 тис. доларів. 

Депутату, голові підкомітету у комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності повідомили про підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 КК України).

В ОГП додають, що за місцем проживання підозрюваного тривають невідкладні слідчі дії.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У "Європейській солідарності" нічні обшуки у нардепа Алєксєєва назвали "продовженням провокацій і тиску на представників партії".

"Сьогодні вночі, в найкращих традиціях НКВДистських трійок, у народного депутата Сергія Алєксєєва співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду, з невнятними поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії. Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші.

"ЄС" розцінює ці дії як продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата".

У партії додали, що раніше вже "були неодноразові нічні обшуки в інших членів команди, спроби тиску на родини і залякування".

Нагадаємо, спеціальний представник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі зустрівся із дитячим омбудсменом РФ Марією Львовою-Бєловою, яку звинувачують у примусовій депортації українських дітей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE