Politerno > Україна і світ > Розвідка Британії розповіла про наслідки втрати РФ збитого “Вагнером” літака Іл-22М

Розвідка Британії розповіла про наслідки втрати РФ збитого “Вагнером” літака Іл-22М

  • 29 Червня, 2023
  • 487 Переглядів
  • 0

Збитий вагнерівцями Іл-22М. Фото: Медуза

Британсьска розвідка припускає, що загибель кількох одиниць авіації під час заколоту ПВК “Вагнера” деморалізувала російські “ВКС”, та констатує довгострокові негативні наслідки для російської авіації від втрати Іл-22М.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну від 29 червня. 

Розвідка нагадує повідомлення про те, що 24 червня “вагнерівці” під час заколоту збили кілька російських військових гелікоптерів та повітряний командний пункт Іл-22М.

“Іл-22М – складова відносно невеликого повітряного флоту чисельністю до 12 літаків, які активно використовували як для командування, та і для радіорелейних завдань. Ці спецлітаки досі відігравали ключову роль у керівництві російськими силами у війні проти України. Як особливо цінні, вони діяли з безпечної зони російського повітряного простору, далеко поза зоною досяжності українських систем ППО”, – зазначає розвідка.

Аналітики припускають, що втрата цього літака негативно відобразиться на подальших діях сил РФ в повітрі й на суші. 

“У короткостроковій перспективі психологічний шок від втрати у такий спосіб такої кількості апаратів майже точно вдарить по моральному духу “ВКС”. У довгостроковій перспективі, є ймовірність, що для безпечного управління тим флотом, що залишається, обсяг завдань доведеться скоротити, порівняно з поточним. А це ймовірно вплине на спроможність Росії координувати свої сили, особливо під час операцій високої інтенсивності”, – зазначають в огляді. 

Нагадаємо, головнокомандувача ПКС, заступника командувача російського угруповання в Україні Сергія Суровікіна заарештували після невдалого заколоту ватажка ПВК “Вагнер”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE