Politerno > Україна і світ > Ізраїль не погодить передачу Україні ППО “Залізний купол”

Ізраїль не погодить передачу Україні ППО “Залізний купол”

  • 29 Червня, 2023
  • 377 Переглядів
  • 0

Ізраїль не погодиться на передачу Україні системи протиповітряної оборони «Залізний купол», розробленої спільно з США, бо боїться, що вона може потрапити до рук Ірану і бути використаною проти самого Ізраїлю.

Про це прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив в інтерв’ю The Wall Street Journal.

«У нас є побоювання, які, я не думаю, є у когось із західних союзників України. … Якщо ця система потрапить до рук Ірану, то мільйони ізраїльтян залишаться беззахисними і опиняться під загрозою», – стверджує глава ізраїльського уряду.

Він також заперечив передачу Україні і іншого високотехнологічного озброєння, оскільки стурбований тим, що воно може бути захоплене на полі бою в Україні і передане російською стороною Ірану.

Нетаньяху заявив, що висловив Росії свою стурбованість з приводу її зростаючих військових зв’язків з Іраном, який постачає Москві безпілотники для нападів на Україну.

«Це дуже тривожні відносини. Ми довели до відома росіян нашу стурбованість», – сказав Нетаньяху, однак відмовився коментувати відповідь Москви.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у коментарі ZN.UA заявив, що останнім часом багато подій указують на поглиблення співпраці Ізраїлю з Росією. У тому числі ізраїльське посольство жодного разу не згадувало про Російську Федерацію як країну-агресора.

Перед заявою Натаньяху посольство України в Ізраїлі звинуватило Тель-Авів у чіткій проросійській позиції та закликало стати на правильний бік історії, через цю заяву МЗС Ізраїлю має намір викликати українського посла.

Раніше в Міноборони України зазначали, що легендарна ізраїльська система ППО «Залізний купол» не захищає від крилатих і балістичних ракет, тому вона не актуальна для України.

Нагадаємо, британсьска розвідка припускає, що загибель кількох одиниць авіації під час заколоту ПВК “Вагнера” деморалізувала російські “ВКС”, та констатує довгострокові негативні наслідки для російської авіації від втрати Іл-22М.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE