Politerno > Україна і світ > На хабарі затримано нардепку від “Слуги народу” Марченко, допомагала з виїздом за кордон

На хабарі затримано нардепку від “Слуги народу” Марченко, допомагала з виїздом за кордон

  • 5 Липня, 2023
  • 2107 Переглядів
  • 0

За інформацією джерел Politerno, працівники НАБУ затримали народну депутатку від “Слуги народу” Людмилу Марченко на хабарі у розмірі 3 тисяч доларів.

Марченко затримано при отриманні хабара у розмірі 3 тисяч доларів у себе вдома у Тернополі.

Співрозмовники видання повідомили, що помічниця народної обраниці “допомагала” охочим з виїздом за кордон через систему “Шлях”.

Наразі відомо, що помічнця привела силовиків у помешкання нардепки.

Журналісти “20 хвилин” теж отримали відповідну інформацію та повідомили, що намагались зв’язатись з Марченко, її мобільний наразі мовчить, на месенджер пані Людмила теж не відповідає.

Інформацію підтвердив колишній народний депутат Ігор Мосійчук.

Оновлено. НАБУ повідомило, що спільно із САП та за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполу викрило помічника чинного народного депутата України на отриманні неправомірної вигоди за внесення даних в систему «Шлях», що фактично надає дозвіл на перетин кордону.

Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину. За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему «Шлях» відомостей, які надають право на перетин кордону.

Попередня кваліфікація – ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України. Деталі – згодом. Зазначимо, що відповідно до обмежень, введених в Україні у звʼязку з дією правового режиму воєнного часу, виїзд чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі країни.

Речниця фракції “Слуга народу” Палійчук повідомила, що “фракція вивчить усі факти й обставини цієї події і у разі наявності вини ухвалить рішення про виключення з фракції, як ми це робили уже багато разів”.

“Інформацію стосовно помічниці Людмили Марченко дізналися зі ЗМІ. Наразі очікуємо офіційних повідомлень від правоохоронних органів.

Усе, що нам відомо станом на цю годину, – це те, що Людмила Марченко перебуває на восьмому місяці вагітності і готується до народження дитини”, – зазначила Палійчук.

Нагадаємо, 46 авторитетних західних експертів, військових і дипломатів, серед яких ексзаступник держсекретаря США Стівен Біґен та спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, підписали листа напередодні саміту Альянсу у Вільнюсі із закликом якнайшвидше надати Україні дорожню карту до членства в НАТО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE