Politerno > Україна і світ > Окупанти нанесли удар по Львову: 4 загиблих, 37 поранених, знищені 50 авто і пошкоджені 30 будинків. ФОТО – ВІДЕО

Окупанти нанесли удар по Львову: 4 загиблих, 37 поранених, знищені 50 авто і пошкоджені 30 будинків. ФОТО – ВІДЕО

  • 6 Липня, 2023
  • 413 Переглядів
  • 0

Щонайменше 4 людини загинули, 37 дістали порання, пошкоджені близько 30 будинків і знищені близько пів сотні авто у результаті нічного удару росіян по Львову. Розбір завалів триває, під ними ще можуть бути люди.

Про це повідомили голова ДСНС Сергій Крук у Facebook, голова Львівської ОВА Максим Козицький в ефірі національного марафону, ДСНС у Facebook та мер Львова Андрій Садовий у Telegram.

“На даний момент розбираємо завали. Залучені всі сили. Сподіваємося знайти живих людей. Пряме влучання в будинок, де жили люди. 4 загиблих, 34 постраждалих (пізніше у ДСНС повідомили про 37 постраждалих − ред.), 13 госпіталізовані у стані середньої важкості. Шукаємо ще людей, бо думаємо, що під завалами можуть бути люди, адже ще  одна сім’я не виходить на зв’язок”, – зазначив Козицький.

За словами голови ОВА, пошкоджені 30 будинків, близько 50 авто, вибито десятки вікон, 11 гуртожитків двох навчальних закладів, де перебували внутрішньо переміщені особи, дитячий будинок №1 і санаторна школа. 

Козицький уточнив, що основний удар окупанти завдали по житловій багатоповерхівці − цей будинок фактично зруйнований і біля нього ще критично постраждали 6 будинків. 

Голова ДСНС Сергій Крук уточнив, що зруйновані 3-й та 4-й поверхи у межах двох під’їздів чотириповерхового житлового будинку. Наразі вдалося врятувати 7 осіб та евакуювати 64 людини.

Голова ОВА прогнозує, що завали зможуть розібрати до кінця дня.

У ДСНС уточнили, що станом на 8 ранку проводяться аварійно-рятувальні та пошукові роботи в 1, 3 та 4 під’їздах зруйнованого будинку. 

До ліквідації наслідків події від ДСНС залучено 169 осіб, 30 одиниць техніки та 2 кінологічні розрахунки.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що комісія вже прийняла рішення виділити 100 мільйонів на відновлення зруйнованих помешкань. 

Всім мешканцям, які втратили житло запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку в Стрийському парку, яке розташоване поруч.

Пізніше Козицький у Telegram додав, що уламок ракети впав в одному зі сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. Утворилася вирва. Попередньо – без постраждалих.

Унаслідок падіння уламків ракети є також руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району. За попередньою інформацією, постраждалих нема. 

Нагадаємо, прокремлівське видання “Известия” опублікувало фото і відео нібито з особняка та офісу ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, де проводилися обшуки − у будинку знайшли багато зброї, коробки грошей, перуки, кувалду “для переговорів” та особисту кімнату для молитов із безліччю ікон.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE