Politerno > Україна і світ > Для вступу до НАТО потрібна здорова і жива демократія, Україні є над чим працювати, – Білий дім

Для вступу до НАТО потрібна здорова і жива демократія, Україні є над чим працювати, – Білий дім

  • 12 Липня, 2023
  • 429 Переглядів
  • 0
Дж. Кірбі

Представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що на шляху членства в НАТО Україна має провести реформи. 

Про це повідомляє Голос Америки.

“Україні зараз у такій точці, коли альянс не вважає, що ПДЧ насправді потрібен… Але є реформи, які Україна все ще повинна здійснити”, – зазначив представник Білого дому.

За його словами, США розуміють перешкоди на шляху до політичних реформ у розпал війни. І президент США переконаний – партнери мають продовжувати зосереджуватися на українських потребах на полі бою.

Американський посадовець нагадав, що вступ до НАТО – це процес, і його повинні були пройти і Фінляндія, і Швеція від подання заявки і до вступу.

“Частиною цього процесу є наявність здорової, живої демократії та здорових, життєздатних, стійких демократичних інститутів. І в Україні ще є над чим працювати в цьому плані”, – наголосив Кірбі.

“Ми повинні пам’ятати, що українці воюють і гинуть за свою країну. І маємо зосередитися на тому, щоб допомогти їм досягти успіху. Потім ми визначимо шлях для можливого членства у НАТО, який дасть Україні час і простір для роботи над деякими з реформ, водночас маючи зобов’язання та гарантії безпеки від Заходу”, – розповів він.

Серед необхідних реформ, за його словами, викорінення корупції, розбудова демократичних інститутів, сильна судова система, верховенство права та інші ключові показники, необхідні кожній країні, яка прагне стати членом НАТО.

Нагадаємо, під час двосторонньої зустрічі з президентом Зеленським лідер США Джо Байден пожартував про “погані новини” для України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE