Politerno > Україна і світ > АРМА підозрює “Нафтогаз” у неправдивій інформації щодо управління арештованими АЗС друга Медведчука

АРМА підозрює “Нафтогаз” у неправдивій інформації щодо управління арештованими АЗС друга Медведчука

  • 25 Липня, 2023
  • 357 Переглядів
  • 0

Агентство з розшуку та менеджменту арештованих активів (АРМА) підозрює, що ТОВ “Нафтогаз Ойл Трейдинг”, якому Кабінет міністрів торік передав в управління арештовану мережу АЗС Glusco, не подає або не оформлює належним чином інформацію про діяльність указаної мережі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті АРМА.

“Згідно з наявними в Агентства документами, управитель не подає або не оформлює інформацію стосовно майже половини отриманих від АРМА автозаправних комплексів, внаслідок чого бюджет щомісяця недоотримує значну суму коштів”, – наголошують в АРМА.

У цьому зв’язку, АРМА почало перевірку ефективності управління мережею АЗС Glusco.

“АРМА розпочинає перевірки по найбільш резонансним та важливим для держави кейсам. Наша мета дуже чітка – управління активами на мільярди гривень має бути ефективним та приносити бюджету воюючої країни належні доходи”, – заявила голова АРМА Олена Дума.

Так, Агентство отримало інформацію про неналежне виконання управителем Glusco умов договору управління, зокрема про подачу недостовірних даних стосовно витрат і доходів від управлінської діяльності.

“Управитель вже понад рік користується активами Glusco, а це фактично 89 автозаправних комплексів, 8 земельних ділянок, 2 нафтобази та корпоративні права 35 компаній. При цьому за весь час до Державного бюджету перераховано лише 1 мільйон 151 тисячу гривень, що викликає цілком обґрунтовані питання щодо ефективності управління”, – зазначила очільниця АРМА.

Заходи з моніторингу ефективності управління мережею Glusco проводяться Комісією з контролю за ефективністю з управління активами АРМА. Перевірка триватиме до 31 липня цього року.

“Про результати перевірки та ухвалені на її підставі рішення буде повідомлено додатково”, – зазначили в АРМА.

В Агентстві також наголосили, що згідно з умовами договору управління, АРМА має право достроково в односторонньому порядку відмовитись від договору у разі неналежного виконання управителем визначених умов.

Нагадаємо, заступника голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії “Слуга народу” 48-річного Юрія Арістова в середині липня помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE