Politerno > Україна і світ > Нардепа від ОПЗЖ Пономарьова викрили на держзраді – суд арештував його без права застави

Нардепа від ОПЗЖ Пономарьова викрили на держзраді – суд арештував його без права застави

  • 25 Липня, 2023
  • 288 Переглядів
  • 0

За матеріалами СБУ та ДБР народний депутат Олександра Пономарьов отримав підозру в державній зраді, ввечері 25 травня суд арештував його без права застави.

ДБР та СБУ встановили, що депутат кількох скликань від забороненої в Україні політичної партії “Опозиційна платформа – за життя” перейшов на бік ворога на початку війни. У перший же день повномасштабного вторгнення РФ він поїхав з Києва до окупованого Бердянська.

Задля збереження власних статків та підприємств, що розташовувались в окупованому місті, він почав співпрацювати із загарбниками.

За оперативними даними, афілійовані з ним підприємства досі надають у користування військовим рф приміщення, забезпечують їх харчуванням та паливно-мастильними матеріалами.

Також, місцеві ЗМІ, які знаходились в його орбіті впливу, транслюють проросійські наративи та пропаганду, вводячи в оману населення Бердянська, зазначають у ДБР.

Протягом тривалого часу сам депутат залишався на окупованій території. Там він зустрівся з представниками держави-агресора, збройних формувань та окупаційною адміністрацією міста, мав їх підтримку та отримав навіть від них охорону.

За час роботи з окупантами народний депутат відвідував тимчасово окупований Крим та Росію.

Згодом, через комерційні суперечки з окупантами, депутат вирішив повернутися до неокупованої частини України.

Народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді та вручено клопотання про застосування відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В офісах народного обранця та в осіб, через яких здійснювалась діяльність на окупованій території, були проведені обшуки.

Рішення про арешт ухвалив Печерський районний суд Києва.

Пономарьова арештовано на 60 діб без альтернативи внесення застави.

У суді захист нардепа оголосив відвід судді, але отримав відмову.

Нагадаємо, Відомий ведучий та продюсер Юрій Горбунов заявив, що відмовився від державного фінансування 24-х серійного серіалу “СМТ Інгулець”, на який Мінкульт виділив 33,6 млн грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE