Politerno > Україна і світ > ППО знешкодила 36 з близько 40 ворожих ракет – Повітряні сили

ППО знешкодила 36 з близько 40 ворожих ракет – Повітряні сили

  • 26 Липня, 2023
  • 543 Переглядів
  • 0

У середу, 26 липня, сили протиповітряної оборони знищили в небі над Україною 36 крилатих ракет, випущених з території РФ.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук у Telegram.

“Сьогодні протиповітряною обороною України знищено 36 повітряних цілей…

Непростий видався день, але завдяки злагодженим діям усіх захисників неба ми відбили цю атаку!”, – йдеться у повідомленні.

За його словами, збиті три крилаті ракети “Калібр” та 33 крилаті ракети Х-101/Х-555.

“Близько 17.00 години противник атакував з району Каспійського моря крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555.

Було зафіксовано пуски 36 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Ракети заходили в повітряний простір України з південно-східного напрямку, йшли на Захід, постійно змінюючи напрямок польоту.

По маршруту слідування ракет працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України.

Крім того, близько 19.00 окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області”, – повідомили у Повітряних силах.

Щодо наслідків пусків Х-47 «Кинджал» інформація уточнюється.

Повітряні сили ЗCУ увечері 26 липня повідомили про запуск крилатих ракет із 12 російських бомбардувальників Ту-95мс у напрямку Київської, Кіровоградської, Хмельницької та Львівської областей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE