Politerno > Україна і світ > Т.в.о. глави Мінкульту став “вічний заступник” Карандєєв: що про нього відомо

Т.в.о. глави Мінкульту став “вічний заступник” Карандєєв: що про нього відомо

  • 28 Липня, 2023
  • 434 Переглядів
  • 0

Перший заступник міністра культури Ростислав Карандєєв тимчасово виконуватиме обов’язки міністра культури та інформаційної політики.

Про це повідомив представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі. 

Іншої заміни звільненому вчора парламентом Олександру Ткаченку поки немає.

В середовищі культурних дієвців 51-річного Карандєєва називають “вічним” заступником міністра культури. Вперше він обійняв цю посаду на початку 2015 року і відтоді “пережив” там міністрів і виконувачів його обов’язків від різних політичних сил: В’ячеслава Кириленка, Євгена Нищука, Володимира Бородянського, Світлану Фоменко та Олександра Ткаченка. Лише на деякий час Карандєєв полишав міністерство – з лютого по липень 2020 був радником Керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

За першою освітою Ростислав Карандєєв фізик, пізніше опанував правознавство, в МАУП отримав звання доктора економічних наук. 

У 2019 році, вже 4 рік працюючи в Міністерстві культури закінчив магістратуру “Менеджмент соціокультурної діяльності” в Академії керівних кадрів культури.

В часи президентства Віктора Януковича Карандєєв очолював Раду Фонду гуманітарних програм. У МКІП каденції Олександра Ткаченка був першим заступником міністра.

Вчора, 27 липня Верховна Рада проголосувала за відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики. Він оголосив про свою відставку невдовзі після відеозвернення Президента Зеленського, який розкритикував використання коштів Міністерства культури на фінансування виробництва серіалів та добудову Музею Голодомору.

Нагадаємо, Африканський Союз закликає негайно відновити угоду за посередництва Організації Об’єднаних Націй, яка дозволяє Україні експортувати мільйони тонн зерна, яка була припинена за наказом Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE