Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” та бізнес-партнер Єрмака Холодов живе на Кіпрі та пів року не відвідує засідання Ради

“Слуга народу” та бізнес-партнер Єрмака Холодов живе на Кіпрі та пів року не відвідує засідання Ради

  • 28 Липня, 2023
  • 784 Переглядів
  • 0

“Слуга народу” Андрій Холодов, дружина якого є кумою Віктора Медведчука, і який був бізнес-партнером голови Офісу президента Андрія Єрмака, та одним з керівників виборчої кампанії “Слуга народу” у Києві, у січні виіхав з дружиною з України і не повертався. Пів року він не відвідує засідання Верховної Ради.

Про це йдеться у розслідуванні проекту “Схеми” видання “Радіо Свобода”.

Як з’ясували журналісти, Холодов виїхав з України у січні 2023 року і з того часу не повертався. Пів року він не відвідує засідання Верховної Ради і не голосує.

За даними джерел “Схем” із доступом до бази перетину кордону, востаннє Холодов був в Україні 21 січня. О 10-й ранку того дня він виїхав через пункт пропуску “Порубне” у Чернівецькій області до Румунії на автомобілі Mercedes GLS 450.

Усього від початку повномасштабного вторгнення Андрій Холодов 12 разів виїжджав з України.

За даними “Схем”, зараз нардеп перебуває з сім’єю на Кіпрі, де має родинний маєток.

Згідно з даними джерел, щонайменше у червні та липні 2022-го, а також травні і липні 2023-го року Холодов перебував на цьому острові. Саме там “Схеми” раніше віднайшли у власності родини Холодових маєток – поблизу узбережжя у місті Лімасол.

Також журналісти з’ясували, що за кордоном родина Холодова розбудовує бізнес. Наприкінці грудня 2022-го року дружина нардепа Катерина Шаховська придбала частку у салоні краси LA SALUTE Sport&Beauty у Відні.

За інформацією журналістів, Шаховська позиціонує себе як дизайнерка одягу та є кумою Оксани Марченко – дружини кума Путіна Віктора Медведчука.

У Відні розташований і салон весільних та вечірніх суконь, який також належить дружині Холодова.

Андрій Холодов на неодноразові дзвінки та повідомлення журналістів не відповів. “Схеми” також відправили лист із питаннями на пошту депутата.

Ще у березні 2022 року “Українська правда” писала про те, що нардеп Холодов разом із дружиною виїхав з України, а в партії це пояснили гуманітарною місією.

У середині липня заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки нардепа партії "Слуга народу" 48-річного Юрія Арістова помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові на Мальдівах.

Нагадаємо, перший заступник міністра культури Ростислав Карандєєв тимчасово виконуватиме обов’язки міністра культури та інформаційної політики.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE