Politerno > Україна і світ > Заарештовано рівненського військкома, який побив підлеглого

Заарештовано рівненського військкома, який побив підлеглого

  • 28 Липня, 2023
  • 355 Переглядів
  • 0

У четвер, 27 липня, ДБР повідомило, що викрило керівників обласного та районного військоматів у Рівненській області, які побили військового. У одного із посадовців знайшли наркотики.

У відомстві стверджують, що полковник та підполковник довідалися, що водій стрілецької роти однієї із військових частин Рівненського районного ТЦК та СП планує доповісти про їхні порушення.

Посадовці вирішили цього не допустити та побити хлопця битою. Також у ДБР заявили, що потерпілого змушували ставати навколішки та вимолювати пробачення.

Повідомляється, що керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, в той час, як керівник районного ТЦК усе це знімав на телефон.

26 липня працівники ДБР провели 6 обшуків за місцем роботи, проживання та у транспортних засобах керівників центрів комплектування.

“Було виявлено та вилучено мобільні телефони, один із яких належить потерпілому. За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявлено биту, якою били чоловіка”, – йшлося у повідомленні ДБР.

Згодом Луцюку повідомили про підозру. 

Також ДБР повідомляє, що під час обшуку у керівника Рівненського районного ТЦК та СП вилучили “8 пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном, знаряддя для вживання наркотичних речовин”. 

28 липня суд обрав запобіжний захід Сергію Луцюку у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

"За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого підозрюють у перевищенні влади чи службових повноважень, вчинених  в умовах воєнного стану (ч. 2 ст.28 ч.5 ст.426-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, він завдав підлеглому кілька ударів битою та принижував за те, що той хотів повідомити правоохоронців про злочинну діяльність своїх "шефів". Колега посадовця із районного ТЦК знімав те, що відбувалось, на відео.

У разі доведення вини обласному військкому загрожуватиме від 9 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід – особисте зобов’язання – екснардепу Юрію Арістову, який під час війни відпочивав на Мальдівах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE