Politerno > Україна і світ > “Буде набагато краще, ніж було минулого року”: Данілов каже, що на “ювілейній” ставці обговорять захист енергетики

“Буде набагато краще, ніж було минулого року”: Данілов каже, що на “ювілейній” ставці обговорять захист енергетики

  • 19 Серпня, 2023
  • 392 Переглядів
  • 0

Секретар РНБО Олексій Данілов анонсував засідання ставки верховного головнокомандувача, присвячене енергетичній безпеці України взимку. 

Про це повідомив секретар РНБО в інтерв’ю “Українському радіо“.

“Це питання знаходиться на контролі. 

Відкрию невеличку таємницю: на найближчому засіданні Ставки верховного головнокомандувача президент України поставив завдання, щоб ми заслухали звіт із цього приводу прем’єр-міністра, міністра енергетики, віцепрем’єр-міністра Кубракова, Щиголя (голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації – ред.) і всіх, хто займається цим питанням. 

На найближчому засіданні Ставки – до речі, це буде соте засідання Ставки, ювілейне, воно відбудеться найближчим часом – це питання буде розглядатися”, – зазначив Данілов.

Так секретар РНБО відповів на запитання про те, чи готова Україна до холодного сезону 2023-2024 років і наскільки захищені її об’єкти енергетики зараз. 

Данілов вважає, що Росія і цього року буде намагатися використовувати удари по енергетичному комплексу України, щоб “робити нерви” українцям, але країна вже краще готова до цих викликів.

“Ми готові зараз набагато краще, ніж були захищені на лютий 2022 року. Наші енергетики мають уже досвід, у який спосіб зробити таку складну роботу.. 

Майте на увазі, що це непроста робота: велика територія – і захистити повністю фізичними захисними спорудами вкрай складно. Що стосується протиповітряної оборони – зранку до вечора займаюся цими питанням для того, щоб максимально збільшити кількість засобів ураження ППО.

Ми не можемо сказати, що ми можемо захистити все, але це буде набагато краще, ніж було минулого року”, – додав Данілов.

Нагадаємо, російський пропагандистський ресурс РИА Новости заявив, що метою удару в Чернігові був “збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE