Politerno > Україна і світ > Росіяни вдарили по Драмтеатру в Чернігові, де проходила виставка дронів – 5 загиблих, 37 травмованих

Росіяни вдарили по Драмтеатру в Чернігові, де проходила виставка дронів – 5 загиблих, 37 травмованих

  • 19 Серпня, 2023
  • 711 Переглядів
  • 0

Російські окупанти вранці 19 серпня вдарили по центру Чернігова, ймовірно, балістичною ракетою. Є загиблі та поранені.

Про це повідомив голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

“Ворог обстріляв центр Чернігова. Ймовірно балістична ракета. Залишайтесь в укриттях. Деталі згодом”, – зазначив Чаус.

“Суботній святковий ранок. Люди йшли з церкви з корзинками посвячених яблук… Станом на 13:00 відомо про 42 постраждалих внаслідок російського удару по Драмтеатру в Чернігові. Загинуло 5 осіб. Травмовано 37 людей, серед яких 11 дітей. Усім надається медична допомога”, – повідомив голова МВС Ігор Клименко.

Президент Володимир Зеленський, який вирушив до Швеції, оприлюднив відео з місця удару.

“Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені. Мої співчуття тим, хто втратив рідних”, – написав він у соцмережах про удар по центру Чернігова.

Президент пообіцяв працювати над більшою консолідацією світу проти російського терору.

Повітряні сили ЗСУ повідомляли про ракетну небезпеку для Чернігівської, Полтавської та Сумської області – а пізніше також про загрозу застосування ворогом ударних БпЛА по Чернігівській області.

У Чернігівському драмтеатрі проходила виставка дронів, коли в нього влучила російська ракета. В цей момент там було багато цивільних.

Про те, що виставка дронів у Чернігові відбудеться 19 серпня повідомлялося кілька днів тому. Де саме вона відбудеться, наперед не казали.

“Захід пройде в безпечному місті. З безпекових питань, адреса локації буде повідомлена за 4 години до події”, – йшлося в анонсі. 

Як повідомила в ефірі телемарафону журналістка Олександра Денисенко, яка була присутня на місці трагедії та встигла спустистися в укриття безпосередньо перед ударом, російська ракета прилетіла саме по виставці.

“Була виставка виробників дронів. І саме сюди був приліт”, – сказала вона, зазначивши, що ймовірно ціллю удару була саме виставка, про яку “хтось передав інформацію” росіянам.

Нагадаємо, The New York Times дізналося від американських посадовців, що за час повномасштабної війни РФ проти України кількість поранених і вбитих з обох боків становить майже 500 тисяч.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE