Politerno > Тернопільщина > Замість Табаки. Заступником глави Тернопільської обласної прокуратури став прокурор САП зі справи Князєва

Замість Табаки. Заступником глави Тернопільської обласної прокуратури став прокурор САП зі справи Князєва

  • 25 Серпня, 2023
  • 3084 Переглядів
  • 0

Прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Омельченка, який був процесуальним керівником у справі судді Верховного суду Всеволода Князєва, призначили заступником керівника Тернопільської обласної прокуратури.

Відповідні дані оприлюднені на сайті облпрокуратури.

«З грудня 2015 року працював начальником першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання держаного обвинувачення та представництва в суді САП. З серпня 2023 року призначений заступником керівника Тернопільської обласної прокуратури», – вказується на сайті.

Саме Олександр Омельченко разом з підрозділом детективів НАБУ 15 травня викрив на хабарі голову Верховного суду Князєва.

У липні стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура скоротила посаду Олександра Омельченка, який займався справою ексголови Верховного суду Всеволода Князєва.

Сам Омельченка у коментарі ЗМІ стверджував, що це не скорочення, а позбавлеення посади. Своє звільнення Омельченко пов’язує із конфліктом з очільником САП Олександром Клименком “з приводу певних розбіжностей у розумінні проведення процесуальної дії у справі Князєва”. У зв’язку з цим Омельченко звернувся до Ради прокурорів із повідомленням про загрозу незалежності прокурора.

Головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов заявив, що скорочення Омельченка – це удар по незалежності роботи САП та антикорупційної системи в цілому.

“Дії голови САП Клименка проти Омельченка стали демонстрацією, що будь-кого можуть прибрати з будь-якої посади, якщо прокурор чомусь не подобається особисто голові САП. Але значна кількість працівників НАБУ, які працювали останні роки з Омельченком спільно по багатьох справах, висловлюються на його підтримку. Рішення Клименка серйозно підриває інституційну взаємодію САП та НАБУ”, – зазначив Бутусов.

За даними Politerno, попередника Олександа Омельченка на посаді заступника керівника Тернопільської обласної прокуратури Юрія Табаку звільнили з посади на догоду впливовому тернопільському підприємцю-мільйонеру, проти керівників компаній якого підлеглі Юрія Богдановича розслідували кримінальне провадження.

За даними наших співрозмовників, справу одного з директорів підприємства з орбіти бізнесмена вже передали до суду, а от провадження щодо інших – не встигли. Знімати Юрія Табаку приїхала ціла делегація з Києва, яка, провівши “ретельну перевірку” його роботи, звісно ж, знайшла порушення. За нашими даними Юрія Табаку змусили написати рапорт про звільнення.

Нагадаємо, Тернопільський апеляційний суд скасував арешт на земельну ділянку по вулиці Шпитальній, чим дозволив продовжити будівництво. У липні цього року роботи призупинили рішенням Тернопільського міськрайонного суду на час проведення досудового розслідування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE