Politerno > Україна і світ > Лещенко заявив, що Коломойський позбавлений українського громадянства – суддя каже про зворотнє. ВІДЕО

Лещенко заявив, що Коломойський позбавлений українського громадянства – суддя каже про зворотнє. ВІДЕО

  • 3 Вересня, 2023
  • 968 Переглядів
  • 0

Після рішення судді Шевченківського райсуду Києва щодо арешту Ігоря Коломойського на 60 днів із заставою у 510 мільйонів гривень у мережі виникли суперечки щодо громадянства олігарха.

Олігарх Ігор Коломойський, якого підозрюють у шахрайстві та легалізації одержаного злочинним шляхом майна, фігурує в матеріалах слідства як громадянин Ізраїлю та Кіпру.

Радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко у Facebook заявив що Ігор Коломойський фігурує в матеріалах слідства як громадянин Ізраїлю та Кіпру.

“У матеріалах слідства Коломойський фігурує як громадянин Ізраїлю та Кіпру. Це руйнує популярний брехливий наратив про те, що Коломойського не позбавили громадянства України та начебто не видадуть до США”, – зазначив радник ОПУ.

Лещенко опублікував частину документа про повідомлення Коломойському про підозру, де він вказаний саме як громадянин Ізраїлю та Кіпру та позбавлений громадянства України.

Радник голови ОП також повідомив, що запитів на екстрадицію Коломойського до США, де проти нього веде розслідування ФБР, не надходило в Україну.

“Якщо надійде, цей запит буде виконаний згідно з Договором між Україною та Сполученими Штатами Америки про взаємну правову допомогу у кримінальних справах. Жодних обмежень у вигляді громадянства Коломойського для цього не існує”, – зазначив він.

Своєю чергою відомий журналіст Богдан Буткевич оприлюднив фрагмент відеозапису оголошення суддею рішення щодо арешту дніпровського олігарха.

“Кримінального провадження про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Коломойського Ігоря Валерійовича 13 лютого 1963 року народження, який народився у місті Дніпропетровськ, громадянина України,  який підозрюється у вчиненні кримінального порушення”, – зачитав вирок суддя.

Наводимо повний текст допису журналіста:

“Зе-цирк на дроті триває.

У відповідь на обурення людей щодо обману Зеленського у питанні забиранні громадянства у Коломойського, штатна медіа-пов*я подоляка-єрмака, серьоня лещенко виклала нібито скрін зі справи Коломойського.

Де зазначено, що він – громадянин Ізраїлю та Кіпру. А не України.

Але далі ми відкриваємо відеозапис із засідання суду. І слухаємо, що зачитує суддя при оголошенні рішення про тримання Коломоя під вартою.

Де чітко і ясно Коломойського СУДДЯ ПРИ ВИКОНАННІ називає громадянином України. Слухаємо, махаємо, ох*ваємо.

Це просто якийсь пекельний, *бучий сором. В мене жодних питань до лєщєнкі – цієї істоти з пониженою соціальною відповідальністю.

Але просто зацініть, наскільки ж нас зневажає Зе і Ко. Що втюхують таке гівно…

Такого я не пам’ятаю взагалі. То Коломойський громадянин України чи ні? Довбані вилупки з ОП”.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE