Politerno > Україна і світ > СБУ провела обшуки в квартирі в.о. мера Чернігова

СБУ провела обшуки в квартирі в.о. мера Чернігова

  • 5 Вересня, 2023
  • 286 Переглядів
  • 0

Зранку 5 вересня СБУ провела обшуки вдома у в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако. В СБУ повідомили, що загалом проводять понад 20 обшуків в рамках раніше відкритого провадження. 

Про це Ломако повідомив у Facebook.

“У мене вдома обшуки. Зараз. Поки збирав дітей до школи, до мене завітала група представників СБУ. Будуть обшукувати квартиру.

Попросив почекати, щоб зібрати та вивести з квартири трьох дітей, щоб вони не бачили. Але, питання схоже, термінове”, – зазначив Ломако.

В.о. мера Чернігова повідомив, що, силовики, певно, “шукатимуть трансформатор, який Чернігів купив, щоб врятуватися взимку після обстрілів орками енергосистеми міста”.

За словами Ломако, обшуки проходять на підставі рішення Шевченківського суду Києва, який “трошки далеко від Чернігова”.

“Але чиновникам з центру, яким наше місто як кістка в горлі – там легше “порєшать””, − припустив Ломако.

Він також додав, що о 8 ранку мала бути нарада з питань життєдіяльності міста, але її не буде, бо “центр починає політичний шоу-сезон”.

Оновлено: У пресслужбі СБУ “УП” повідомили, що співробітники служби за процесуального керівництва Офісу генпрокурора проводять слідчі заходи у рамках раніше відкритого кримінального провадження, що стосується зловживань на відновленні енергетичної інфраструктури України.

“Наразі у декількох областях здійснюються понад 20 обшуків. Всі заходи відбуваються з дотриманням чинного законодавства”, − повідомили у пресслужбі СБУ.

Нагадаємо, за словами Папи Римського Франциска згадка про Петра І та Катерину ІІ, "мабуть, не була вдалою”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE