Politerno > Україна і світ > Корупція в Україні гальмує постачання зброї і це величезний удар по репутації держави – Науседа

Корупція в Україні гальмує постачання зброї і це величезний удар по репутації держави – Науседа

  • 5 Вересня, 2023
  • 416 Переглядів
  • 0

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що корупційні скандали в Україні відчутно впливають на ухвалення рішень про постачання зброї Києву країнами Заходу.

Про це повідомила “Європейська правда” з посиланням на телерадіокомпанію LRT.

“Це важлива причина. Це дуже важлива причина. Оскільки ті держави, які надають підтримку Україні, є демократичними державами, значить, вони повинні враховувати настрої свого суспільства і думку виборців.

Уявіть, що виборці в тій чи іншій державі бачать, що в країні, на яку спрямована допомога, відбуваються дуже помітні корупційні скандали. Це величезний удар по репутації цієї держави”, – заявив Науседа.

Свої коментарі Науседа озвучив після того, як президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити міністра оборони Олексія Рєзнікова на Рустема Умєрова, який з минулого року очолював Фонд держмайна.

Хоча Зеленський у своїй заяві не згадав корупцію, останнім часом у Міністерстві оборони України розпочалися розслідування щодо зловживань і хабарництва під час закупівель зброї.

Науседа, втім, не вважає, що цей факт став причиною затримки поставок американських винищувачів F-16.

“Іноді справи пов’язані ще й із тим, що одна справа ухвалити рішення, інша справа – реалізувати це рішення”, – сказав литовський президент.

Нагадаємо, зранку 5 вересня СБУ провела обшуки вдома у в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако. В СБУ повідомили, що загалом проводять понад 20 обшуків в рамках раніше відкритого провадження. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE