Politerno > Україна і світ > Поступки Росії задля швидшого завершення війни в Україні неприпустимі – Байден

Поступки Росії задля швидшого завершення війни в Україні неприпустимі – Байден

  • 19 Вересня, 2023
  • 339 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден у своїй промові в Генеральній асамблеї ООН назвав неприйнятними поступки Росії всупереч міжнародному праву задля швидшого завершення війни в Україні, наголосивши, що це підірвало би міжнародний правопорядок. 

ПРо це повідомля “Європейська правда“.

Джо Байден наголосив, що такі фундаментальні принципи як суверенітет, територіальна цілісність і права людини мають залишатися непорушними. 

Він нагадав, що Росія вже другий рік веде повномасштабну загарбницьку війну проти України. 

“Як і всі країни світу, США хочуть, щоб ця війна закінчилася. І ніхто не хоче завершення цієї війни більше, ніж Україна… Лише Росія несе відповідальність за цю війну. Лише Росія спроможна негайно закінчити її, і лише Росія загороджує шлях до миру. Тому що ціна, яку Росія хоче за цей мир – капітуляція України, українські території та українські діти”, – підкреслив президент США. 

“Якщо ми відступимося від фундаментальних принципів Статуту ООН задля замирювання агресора, чи зможе хтось із країн-членів бути впевненим, що вони у безпеці? Якщо ми допустимо розшматування України, чи можна буде говорити про безпеку незалежності будь-якої країни? Відповідь – ні. Ми маємо чинити спротив цій прямій агресії зараз, щоби стримати можливих агресорів у майбутньому”, – наголосив Байден.

У залі відреагували на ці слова тривалими оплесками. 

Нагадаємо, кількість загиблих внаслідок денного обстрілу Куп’янська Харківської області зросла до 6 людей, поліція вважає, що кількість жертв збільшуватиметься. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE