Politerno > Україна і світ > У Раді немає голосів для заборони УПЦ МП – Стефанчук

У Раді немає голосів для заборони УПЦ МП – Стефанчук

  • 23 Вересня, 2023
  • 436 Переглядів
  • 0

Спікер парламенту Руслан Стефанчук сумнівається, що у Раді знайдуться необхідні 226 голосів для заборони діяльності УПЦ (МП), якщо відповідні законопроєкти будуть винесені на голосування.

Про це Стефанчук заявив в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально”, – зазначив Стефанчук.

Він додав, що хоче вірити, що побачить 226 голосів, але, за його словами, “поки йде внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині “Слуги народу”, а в тому числі в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні”.

Про це спікер сказав, відповідаючи на запитання, чому на голосування не виносяться законопроєкти, які передбачають заборону Московського патріархату.

Нагадаємо, Офіс генерального інспектора Міністерства оборони США оголосив про призначення провідного контролера американської допомоги, яка надходить в Україну – ним став генеральний інспектор відомства Роберт Сторч.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE