Politerno > Україна і світ > У Раді таки вирішили забрати в корупціонерів лазівку щодо строку давності

У Раді таки вирішили забрати в корупціонерів лазівку щодо строку давності

  • 29 Вересня, 2023
  • 373 Переглядів
  • 0
Арахамія Д. пенсії

У парламенті пропонують зупиняти обрахування строку давності за корупційні злочини на час дії воєнного стану в Україні, аби корупціонери не змогли уникнути покарання через завершення строків давності.

Про це повідомив голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія у Telegram.

“Корупція під час війни – без строків давності. Ніхто не сховається від покарання і через 10 років.

Зареєстрували з колегами законопроект №10100, який скасовує строки давності за корупційні злочини під час війни.

Це дозволить покарати винних, навіть якщо вони зараз десь ховаються або якщо про їхні дії ми дізнаємося у далекому майбутньому”, – заявив Арахамія.

29 вересня у Верховній Раді група депутатів на чолі з Арахамією закрєеструвала проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу України щодо забезпечення ефективності здійснення кримінального провадження та притягнення до відповідальності за корупційні злочини (№10100).

Згідно з ним, у випадку вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину “перебіг давності зупиняється на період воєнного стану” – а відновлюється з дня припинення чи скасування воєнного стану.

За словами Арахамії, “це продовження послідовної антикорупційної політики президента і нашої фракції (“Слуга народу” – ред.)”.

Нардеп додав, що цей законопроєкт також скасовує ухвалені минулим скликанням ВР так звані “правки Лозового”, бо завдяки ним “корупціонери продовжують уникати покарання і зараз”. 

"Все це завдяки тому, що чинний закон встановлює строки, в які правоохоронці мають вкластися, розслідуючи справу до повідомлення підозри. Суди ж потім просто закривають провадження, посилаючись на закінчення таких строків. 

Якщо хтось мріяв цим скористатися – їх чекає розчарування і тюрма.

Війна нічого не спише", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, сім країн ЄС замовили боєприпаси за схемою спільних закупівель Європейського Союзу, щоб терміново доставити Україні артилерійські снаряди та поповнити виснажені західні запаси.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE