Politerno > Україна і світ > Що думають українці про посилення контролю США за наданою допомогою

Що думають українці про посилення контролю США за наданою допомогою

  • 16 Жовтня, 2023
  • 320 Переглядів
  • 0

Вашингтон вирішив посилити контроль за наданою Україні допомогою та запустити перевірки її використання.

Заручившись допомогою соціологічної служби Центру Разумкова, ZN.UA дізналося думку українців щодо цього.

Під час опитування респонденти могли підтримати лише одну із запропонованих тез. Так, понад 40% обрали варіант, що «це справедливе рішення, адже США потрібно звітувати перед платниками податків про ефективність використання виділених Україні коштів». 

Тезу, що «Україна лише виграє від додаткового контролю ефективного використання державних грошей та ресурсів», підтримали 36,5% респондентів. І лише 14,6% обрали варіант, що «постійні акценти на корумпованості України знижують її підтримку у світі». 

Взагалі гне погодилися з жодною із тез 2,5% опитаних.

«Так, тих, хто просто розуміє позицію США, більше, ніж тих, хто її ще й підтримує, але однозначно більшість рішенням США не опиратиметься. Натомість, перша нарада в ОП, за інформацією ZN.UA, після оприлюднення ідеї США обмінювати гроші на реформи, була присвячена пошуку способів та можливостей імітувати виконання вимог Держдепу якомога довше», – додала Самаєва.

Опитування на замовлення ZN.UA провів Центр Разумкова у період з 28 вересня по 4 жовтня. Дослідження проведи методом Face-to-Face у 22 областях України та Києві. Всього опитали 2019 громадян віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.


Як повідомлялося, заступник радника Білого дому з національної безпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл відправив на адресу Координаційної платформи донорів лист із переліком реформ, які повинна зробити Україна для продовження надання їй військової допомоги.

Офіс генерального інспектора Міністерства оборони США оголосив про призначення провідного контролера американської допомоги, яка надходить в Україну – ним став генеральний інспектор відомства Роберт Сторч.

Нагадаємо, на парламентських виборах у Польщі втретє поспіль перемогла правоконсервативна партія «Право і справедливість» («ПіС») Ярослава Качинського, але сформувати коаліцію їй навряд чи вдасться.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE