Politerno > Тернопільщина > Ігоря Жмінку виключили зі “Слуги народу”. Каже, дізнався про це зі ЗМІ

Ігоря Жмінку виключили зі “Слуги народу”. Каже, дізнався про це зі ЗМІ

  • 17 Жовтня, 2023
  • 2430 Переглядів
  • 0

Депутат Тернопільської обласної ради “від “Слуги народу” Ігор Жмінка вивчає ситуацію із своїм виключенням з однойменної партії, про яке дізнався із ЗМІ.

Про це облдеп повідомив Politerno.

Сьогодні із ЗМІ стало відомо, що однопартійці виключили з президентської фракції “Слуга народу” в Тернопільській облраді депутата Ігоря Жмінку.

16 жовтня під час гoлoсування п’ятерo депутатів “Слуги народу” – Юрій Яремчук, Юлія Хаєцька, Вoлoдимир Семерез, Ярoслав Захарків та Ігoр Сoпель підтримали виключення Ігoря Жмінки з партії. Очільник Тернoпільськoї OВА Вoлoдимир Труш та працівник апарату Денис Милий нібито вийшли із зали.

Ігoр Жмінка у 2019 році був керівником передвиборчого штабу Володимира Зеленського на Тернопільщині та свого часу розглядався як можливий кандидат на посаду голови ОДА. Однак після виборів, його посунули і головою ОДА став наближений до “95 кварталу” Ігор Сопель.

Ігор Жмінка досить категорично ставиться до захмарних витрат бюджетних коштів під час війни на премії та інші зайві видатки керівництвом обласної ради. Депутат постійно надає редакції Politerno дані щодо такого марнотратства. Також він активно виступає за відставку Михайла Головка з посади голови Тернопільської обласної ради, в зв’язку з підозрою щодо отримання хабаря.

Ігор Жмінка стверджує, що не отримав запрошення на засідання фракції, а тому вивчає законність рішення колег по партії щодо свого виключення з лав політсили.

За нашими даними, ініціатива щодо усунення “незручного” колеги виходить від заступника голови облради Ігоря Сопеля, адже у матеріалах, які надає ЗМІ Ігор Жмінка, йдеться й про його недешеве утримання коштом платників податків.

Нагадаємо, за 9 місяців 2023 року коштів від ПДФО з грошового забезпечення, грошових нагород та інших виплат, одержаних військовими, до бюджету Тернопільської міської територіальної громади надійшло у сумі 493,6 мільйонів гривень. У той же час, за даними держслужбовців, за цей рік міська рада витратила на забезпечення військовослужбовців трошки більше 100 мільйонів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE