Politerno > Україна і світ > Парламент не підтримав вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів

Парламент не підтримав вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів

  • 17 Жовтня, 2023
  • 455 Переглядів
  • 0

Народні депутати не підтримали законопроєкт про вилучення з місцевих бюджетів ПДФО від зарплат військових та правоохоронців.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

“Парламент НЕ схвалив до другого читання законопроєкт №10037 щодо військового ПДФО та акцизу. ЗА – лише 223 голосів.

Відправили на повторне друге 265″, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Асоціація міст України ухвалила звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради щодо необхідності збереження “військового” ПДФО у місцевих бюджетах.

В АМУ наголосили, що громади витрачають на допомогу ЗСУ та безпеку для мешканців набагато більше коштів, ніж отримують від “військового” ПДФО. Вилучення у громад цих коштів зруйнує систему оборони країни.

Водночас Кабмін вирішив вилучити військовий ПДФО з бюджету громад вже у жовтні. 

20 вересня парламент підтримав у першому читанні урядовий законопроект про Державний бюджет №10037. У ньому передбачено, що з 1 жовтня та всі 100% військового ПДФО з місцевих бюджетів та весь дорожній фонд з нового року будуть перенаправлені до центрального бюджету.

Нагадаємо, чинна влада вже четвертий рік поспіль не може скасувати “правки Лозового”, через які відповідальності за корупцію уникають та можуть уникнути десятки, якщо не сотні осіб. Серед них зокрема може бути і заступник керівника Офісу президента Олег Татаров.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE