Politerno > Тернопільщина > НАБУ допитає Сергія Надала через статки доньки у Маямі, – ЗМІ

НАБУ допитає Сергія Надала через статки доньки у Маямі, – ЗМІ

  • 20 Жовтня, 2023
  • 3258 Переглядів
  • 0

НАБУ допитає міського голову Тернополя Сергія Надал у справі щодо можливого незаконного збагачення через маєток доньки у Маямі (США) за 1,8 млн доларів.

Про це Українським Новинам повідомили джерела у правоохоронних органах.

Наразі відповідна слідча дія не проводилась.

Мера Тернополя мають викликати на допит в рамках рослідування справи.

Справа розслідується за фактом можливого незаконного збагачення, тобто за статтею 368-5 Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляли Українськi Новини, НАБУ та САП відкрили провадження після виявлення журналістами особняка за $1,8 млн в Маямі у дочки мера Тернополя Сергія Надала Анастасії Родрігес.

У вересні 2022 року з’явилося журналістське розслідування видання Politerno про те, що 26-річна донька міського голови Тернополя Сергія Надала має особняк в одному з найпрестижніших районів Маямі за 1 870 000 доларів. Зазначена покупка була зроблена за кілька днів до російського вторгнення в Україну.

Від редакції: допит Сергія Надала є вкрай важливим на тлі запитів НАЗК та НАБУ в правоохоронні органи Сполучених Штатів, адже в подальшому він може стати приводом для додаткових звинувачень – у неправдивих показах.

Нагадаємо, в окупованому Мелітополі партизани вночі підірвали автівку з мародерами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE