Politerno > Україна і світ > G7 запровадить заборону на імпорт алмазів з РФ до кінця жовтня

G7 запровадить заборону на імпорт алмазів з РФ до кінця жовтня

  • 25 Жовтня, 2023
  • 288 Переглядів
  • 0

Заява країн G7 щодо заборони на імпорт російських діамантів, яку обговорюють вже більше року, очікується до кінця цього місяця, а за нею надійде відповідна пропозиція до 12-го пакету санкцій Європейського Союзу проти Росії. 

«Зараз нам потрібне остаточне благословення «Великої сімки», перш ніж ми зможемо втілити ці елементи в юридичні тексти на європейському рівні», – сказав один з дипломатів ЄС, повідомляє Reuters.

Інше дипломатичне джерело повідомило агентству, що заява очікується протягом тижня. Також очікується, що 12-й пакет санкцій ЄС буде зосереджений на російських діамантах.

Минулого тижня G7 провела технічну зустріч для обговорення кількох пропозицій, висунутих Індією, промисловими групами і Бельгією, яке залишається імпортером російських алмазів. Міністерство закордонних справ Франції заявило, що «обговорення проводяться на технічному рівні між членами G7 і Бельгією спільно з економічними гравцями в алмазному секторі».

Раніше повідомлялося, що країни G7 погодилися співпрацювати, щоб відслідковувати російські діаманти, але не запровадили пряму заборону на імпорт російських дорогоцінних каменів.

У березні Держдеп США заявив, що союзники не допрацьовують щодо санкцій стосовно російських алмазів, а Росія продовжує заробляти мільярди. У 2022 році продаж алмазів приніс Москві понад 4,5 мільярда доларів.

Tiffany та Cartier продовжують купувати російські діаманти через посередників, в першу чергу Дубай, попри те, що після початку повномасштабного вторгнення оголосили, що припинили купувати алмази з РФ.

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив про значне зростання виробництва снарядів в Україні, проте Київ, як і раніше, в основному покладається на поставки партнерів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE