Politerno > Тернопільщина > Відставка Головка. Підписи облдепи таки зібрали, але тепер чомусь дуже поспішають провести сесію. Чому?

Відставка Головка. Підписи облдепи таки зібрали, але тепер чомусь дуже поспішають провести сесію. Чому?

  • 25 Жовтня, 2023
  • 3799 Переглядів
  • 0

Отже, депутати Тернопільської обласної ради таки дійшли консенсусу щодо необхідності звільнення Михайла Головка з посади голови цього органу. Консенсус, щоправда, надто гучне слово для тривалих і не надто впевнених дій певної частини депутатського корпусу. Місяцями вони «народжували» рішення, у якому все більш чіткіше відстежується зиск для політичної групи, яку ми пов’язуємо з міським головою Тернополя Сергієм Надалом.

Не так давно Politerno поділилося з читачами інсайдом щодо можливої  «рокировки», яку планує здійснити згадана група – голову ОВА Володимира Труша призначити на місце звільненого Михайла Головка, а на місце очільника області у Києві «протиснути» близького до мера Тернополя ексголову обласної поліції Олександра Богомола, який нещодавно став радником Володимира Любомировича. Цікавим у цьому контексті виявився конфлікт у мережі Facebook між двома колишніми поліціянтами Віталієм Максимовим та Олександром Богомолом щодо згаданої нами зміни влади на Тернопільщині. Максимов підтвердив інформацію Politerno, а Богомол звинуватив його у розповсюдженні пліток.

Як і Максимов, інформацію ми «продаємо, за що купили». І навіть якщо друга частини рокировки, щодо призначення Богомола на місце Труша, ставиться під сумнів, то перша – Труш замість Головка – явно на завершальній стадії реалізації.

В мережі поширюються документи з підписами депутатів облради щодо відставки Михайла Головка. Нібито їх вистачає.

Узято з коментарів журналіста Сергія Сінкевича у ФБ

25 жовтня 2023 року частина депутатів Тернопільської обласної ради звернулася до керівництва із вимогою щодо скликання сесії Тернопільської обласної ради та внесення до порядку денного сесії питання про звільнення голови Тернопільської обласної ради, відповідно до частин четвертої, сьомої та десятої статті 46  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». За законом Михайло Головко має два тижні на ознайомлення з цим документом. Саме тому сьогодні на сайті обласної ради з’явилося розпорядження Михайла Головка про скликання на 8 листопада 2023 року шостої сесії Тернопільської обласної ради із запропонованим порядком денним – «Про звільнення Головка М.Й. з посади голови Тернопільської обласної ради».  

Інше розпорядження Михайла Йосифовича стосується порядку денного наступної сесії і під номером 3.1. у ньому значиться питання – «Про довіру керівництву Тернопільської обласної ради сьомого скликання». Іншими словами, про недовіру – але не лише одному пану Михайлу, а й його заступникам, які роками, що називається, годувалися з рук «свободівця» і не скаржилися на життя.

Але не дивлячись на видане розпорядження Михайла Головка, значна частина депутатів, що підписалися під документом про його відставкою, вимагають скликати сесію на завтра, 26 жовтня. Голова облради має право не підписати цей документ.

Але повстає запитання - кому потрібна така поспішність? З іншої сторони, на це питання ми відповіли на початку статті.

Все більше політиків та журналістів, з якими спілкується Politerno, підтверджують інформацію, що виходить з офісу президента, мовляв, центральна влада у листопаді готує заміни голів ОВА у багатьох областях, у тому числі на Тернопільщині. Джерела стверджують, що така показова «очистка» покликана продемонструвати Заходу, що боротьба з корупцією триває і влада бачить ті регіони, де ставленики Києва заплямували чесне ім’я президента. А наскільки ми знаємо, Трушем на Банковій незадоволені давно, особливо, коли мусили підчищати за ним у справі, яку усі тепер називають «справою про хабар Головку». Саме тому, швидке і самовільне усунення з посади голови військової держадміністрації, але з переходом на посаду голови обласної ради – ідеальний варіант для рогатинського «парашутиста» почати все з чистого листка.

Якщо однією стороною шахової «вилки» є таке собі «перезавантаження» Труша, то іншим її боком вирішується завдання щодо остаточного знищення давно і послідовно ненависного Сергію Надалу голови Тернопільської облради Михайла Головка. Малоймовірно, що від усіх цих маніпуляцій виграє Тернопільська область. На розум приходить алегорія про бордель та перестановку ліжок у ньому.


Нагадаємо, НАБУ допитає міського голову Тернополя Сергія Надал у справі щодо можливого незаконного збагачення через маєток доньки у Маямі (США) за 1,8 млн доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE