Politerno > Тернопільщина > Труш замість Головка. Що відбувається в облраді і до чого тут радник Богомол

Труш замість Головка. Що відбувається в облраді і до чого тут радник Богомол

  • 30 Вересня, 2023
  • 10154 Переглядів
  • 0

Тернопільська область уже третій місяць живе темою можливої, або радше бажаної, відставки голови обласної ради Михайла Головка. Затримання на хабарі чиновників ОДА та голови облради запустило хвилю народного обурення, чим відразу скористалися різного роду недруги Михайла Йосифовича.

З однієї сторони людська неприязнь до пана Михайла цілком зрозуміла – чиновника зловили на хабарі. Подальша поведінка щодо небажання хоча б тимчасово, на час слідства, скласти повноваження – теж налаштували жителів області проти «свободівця». З іншого боку, чисто юридично, Михайлу Голову пред’явити немає чого  – презумпції невинуватості ще ніхто не відміняв. Вилучені кошти йому повернули. Адвокати доводять, і мають у цьому успіх, що факту вимагання хабаря працівниками НАБУ не зафіксовано, що є обов’язковим фактором у таких справах. Від посади Михайла Йосифовича не відсторонили. Отже, чиновник має усі підстави доводити свою невинуватість.

Своєю чергою людина, яка б мала проходити по справі разом з паном Михайлом, не те що уникнула відповідальності, вона ще й, за нашими даними, робить все можливе, щоб зняти чинного голову облради, аби зайняти його місце. Мова йде про голову Тернопільської ОДА Володимира Труша. Ні для кого серед політиків області не є секретом, що саме вій є тою людиною, яку попередили про слідчі заходи напередодні затримання Головка та заступників голови ОДА. «Цей витік завадив нам задокументувати причетність іще одного високопосадовця», – розповів крівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко в інтерв’ю ZN.ua.

На комбінації «Труш замість Головка» наполягають наші джерела в обласній раді. З іншої сторони, співрозмовники серед політиків міста стверджують, що дана «схема» не обмежується лише зняттям Головка та призначенням Труша. На місце Труша у Києві будуть проштовхувати колишнього головного поліцейського області Олександра Богомола, який нещодавно був призначений радником Володимира Любомировича. Отже, вбачається досить логічна «рокировка», вигодонабувачем якої є лише одна людина – мер Тернополя Сергій Надал, який давно й тісно «співпрацює» з паном Олександром.

За нашими даними досить активно дану схему педалюють кілька політичних груп і найпомітнішими її лобістами, як нас запевнили наші джерела, є саме «слуги народу».

Звідси і позиція «Європейської солідарності», яка заявила, що якщо мова йде про відставку Головка то разом з ним повинні піти і його заступники. З цим важко не погодитися, адже було б несправедливо, якби за все «відгрібав» один Михайло Йосифович, який здебільшого затверджував лише ті питання, які були погодженні як офіційним, так і понятійним консенсусом багатьох полюсів обласної ради.

Нагадаємо, в Тернопільському міськрайонному суді допитали свідків у справі про незаконну приватизацію приміщення залізничної лікарні та підробку документів колишнім заступником голови Тернопільської міської ради Володимиром Камінським.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE