Politerno > Україна і світ > У Чернігові та Сумах СБУ, ДБР та поліція провели обшуки у виконувачів обов’язків мерів

У Чернігові та Сумах СБУ, ДБР та поліція провели обшуки у виконувачів обов’язків мерів

  • 26 Жовтня, 2023
  • 323 Переглядів
  • 0

У виконувача обов’язків міського голови Чернігова Олександра Ломако та у в.о. міського голови Сум Юлії Павлик правоохоронці провели обшуки.

Обшуки у Ломако пов’язані з перевіркою законності його перебування за кордоном.

“Перевіряється законність перебування його за кордоном. Відрядження його було оформлено, за нашими даними, 7 травня цього року і було оформлено до Німеччини. І наразі правоохоронні органи з’ясовують обставини, яким чином виконуючий обов’язки міського голови міг також опинитися у Франції, Бельгії, Нідерландах та в Польщі.

Є інформація, що його канікули тривали орієнтовно з 7 по 21 травня… Обшуки проводяться на підставі ухвали суду від 6 жовтня”, – повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону.

Інформацію про обшуки у Юлії Павлик підтвердили журналістам у міській раді Сум. За словами співрозмовників ЗМІ, в Сумах проводяться 12 обшуків у підприємців, на комунальних підприємствах та в самій міській раді.

Джерела у правоохоронних органах повідомили, що обшуки тривають у місцевих підприємців та на комунальних підприємствах, які підозрюють у привласненні держкоштів, виділених на придбання товарно-матеріальних цінностей.

“Підтверджую, заходи проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом заволодіння бюджетними коштами під проведення державних закупівель”, – зазначила речниця Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Наталія Калиновська в коментарі УП.

Зранку 5 вересня СБУ провела обшуки вдома у в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако. В СБУ повідомили, що загалом проводять понад 20 обшуків в рамках раніше відкритого провадження. 

Нагадаємо, на сесії Тернопільської обласної ради депутати таємно проголосували за звільнення з посади голови облради Михайла Головка. Депутати проголосували одноголосно.

Також ми повідомляли, що бенефіціарний власник групи компаній 1+1 media олігарх Ігор Коломойський, який перебуває під вартою у справі про заволодіння коштами Приватбанку, передав свої корпоративні права в медіахолдингу в управління трудовому колективу компанії в особі чинного гендиректора Ярослава Пахольчука.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE