Politerno > Україна і світ > Триває слідство, але поліція активно коментує процес: Честякова нібито попереджали, що гранати бойові

Триває слідство, але поліція активно коментує процес: Честякова нібито попереджали, що гранати бойові

  • 7 Листопада, 2023
  • 820 Переглядів
  • 0

Ще доба не минула, а поліція вже вкотре розповідає про те, які покази дають підозрюваний та свідки у справі загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного майора Геннадія Частякова. Зокрема, що підозрюваний попереджав Честякова про справжність гранат.

Про це заявила речниця МВС Мар’яна Рева в ефірі “Радіо Свобода“.

“Особа, яка ймовірно подарувала ці подарунки, зізналася. Він попередив, що гранати бойові. Ймовірно, не повірив загиблий в цю інформацію”, – зазначила Рева.

Прізвища згаданого чоловіка не розголошують. У нього в кабінеті 6 листопада провели обшуки.

За словами Реви, слідчі провели першочергові невідкладні слідчі дії і надалі в процесуальному порядку буде визначений статус цієї людини. У той же час, наголошує речниця МВС, факти говорять про те, що коли Частяков тримав гранату в руках, ймовірно, не вірив, що вона бойова.

В свою чергу спецпрокуратура Центрального регіону повідомляє про початок розслідування за фактом трагедії.

Зазначається, що за даними слідства, 6 листопада загиблий святкував свій День народження. Він повернувся додому з подарунками від колег, серед яких був подарунковий ящик, у якому серед іншого знаходилось 6 гранат західного зразка з маркуванням Д5.

Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

39-річний майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено с тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження.

На місці події правоохоронці вилучили ще 5 подібних гранат.

Під час проведення невідкладного обшуку у колеги військовослужбовця, який зробив цей небезпечний “подарунок”, було вилучено 2 аналогічних боєприпаси.

“На даний час встановлюються причини та обставини події, тривають допити очевидців та свідків, готується проведення комплексу експертиз”.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до відповідних органів після висловлювання мовознавиці та ексдепутатки Ірини Фаріон про російськомовних захисників з бригад “Азов” та 3-ї ОШБр.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE