Politerno > Україна і світ > Загибель помічника Залужного буде розслідувати ДБР, вплив на яке приписують заступнику Єрмака

Загибель помічника Залужного буде розслідувати ДБР, вплив на яке приписують заступнику Єрмака

  • 7 Листопада, 2023
  • 800 Переглядів
  • 0

Розслідувати загибель помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного майора Геннадія Частякова від вибуху гранати буде Державне бюро розслідувань.

Про це повідомила Національна поліція.

 “Кримінальне провадження щодо вибуху гранати, який призвів до загибелі військовослужбовця, скероване до ДБР”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що 7 листопада підслідність у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР поліцією Київської області за фактом підриву гранати в селі Чайки на Київщині, що призвело до загибелі військовослужбовця, прокуратурою була визначена за Державним бюро розслідувань.

У пресслужбі ДБР “Українській правді” підтвердили цю інформацію та зазначили, що в кваліфікації провадження (відкрито за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 263 КК України) додалася ще одна стаття (ч.4 ст. 410 “Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану”).

Спецпрокуратура Центрального регіону повідомила про початок розслідування за фактом трагедії. Зазначалось, що за даними слідства, 6 листопада Частяков повернувся додому з подарунками від колег, серед яких був подарунковий ящик, у якому серед іншого знаходилось 6 гранат західного зразка з маркуванням Д5. 

Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух. 39-річний майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено с тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження.

На місці події правоохоронці вилучили ще 5 подібних гранат.

Слід зазначити, що вплив на ДБР українські ЗМІ приписують заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. Зокрема, близьким до Татарова вважається голова ДБР Олексій Сухачов, а також заступник начальника головного слідчого управління ДБР Дмитро Мірковець.

У 2021 році Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду повторно зобов'язала Державне бюро розслідувань передати до суду матеріали у справі заступника голови Офісу Президента Олега Татарова. Як повідомили під час засідання ДБР не надала суду ні матеріалів, ні інформації про місце їх знаходження.

Раніше ми повідомляли, що ще доба не минула, а поліція вже вкотре розповідає про те, які покази дають підозрюваний та свідки у справі загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного майора Геннадія Частякова. Зокрема, що підозрюваний попереджав Честякова про справжність гранат.

Нагадаємо, Єврокомісія, швидше за все, рекомендуватиме країнам-членам ЄС розпочати офіційні переговори про вступ України до Євросоюзу після виконання всіх 7 критеріїв, пов’язаних з наданням кандидатського статусу. Очікують, що результат буде позитивним для Києва, але з додатковими умовами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE