Politerno > Тернопільщина > Розтрата коштів на будівництві Палацу спорту: на лаві підсудніх працівники Відділу технагляду ТМР

Розтрата коштів на будівництві Палацу спорту: на лаві підсудніх працівники Відділу технагляду ТМР

  • 7 Листопада, 2023
  • 3843 Переглядів
  • 0

Серед обвинувачених у розтраті бюджетних коштів під час будівництва Палацу спорту в одному з проваджень є працівники Тернопільської міської ради.

6 листопада відбулось засідання щодо директора київської компанії ТОВ “Ювента Інжиніринг” Юрія Паромського, яка була підрядником будівництва. Наразі у суді розпочали досліджувати письмові докази.

Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду від 4 жовтня 2021 йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічну пору.

Обвинувальний акт щодо директора направили у суд у липні 2022 року.

Але видання “Місто” звернуло увагу на інших п’ятьох (загалом їх було шість) учасників, яких також судять за розтрату коштів під час зведення Палацу спорту, хоч і в окремому провадженні.

Усі вони діючі посадовці Тернопільської міської ради:

  • Лис Назар Олегович (помер),
  • Стецик Микола Васильович,
  • Головачук Роман Іванович,
  • Вітик Олег Ярославович,
  • Дячук Ростислав Ізидорович,
  • Копча Ярослав Олександрович.

Крайнє засідання щодо обвинувачених не відбулось. Як пояснили у Тернопільському міськрайонному суді, у справі з’явився новий захисник і йому потрібен час, щоб ознайомитись із матеріалами справи.

Згідно із реєстром судових рішень, кримінальне провадження щодо Назара Лиса закрили у зв`язку із смертю обвинуваченого. Він був заступником директора КП “Тернопільський міський стадіон”, яке й оголошувало тендер на будівництво Палацу спорту. Назар Лис помер через ДТП у 2021 році.

“Розслідуванням встановлено, що директор ТОВ, яке здійснювало технічний нагляд за об’єктом, спільно з інженерами вказаного товариства, видали та підписали завідомо неправдивий офіційний документ про завищені об’єми виконаних робіт. Після підписання цього документа заступником директора комунального підприємства, що діяв спільно  із інженерами технічного нагляду, з місцевого та державного бюджету були перераховані майже 5 млн грн на будівництво Палацу спорту у м. Тернополі на користь генерального підрядника – київської фірми”, – повідомляється на сторінці Тернопільської обласної прокуратури від 5 серпня 2022 року.

Відповідно до інформації на сайті Clarity Project, тендер на “Технічний нагляд за виконанням робіт по об’єкту «Будівництво багатофункціонального Палацу спорту за адресою проспект Злуки, 3а в м. Тернополі» (код ДК 021:2015: 45000000-7 — «Будівельні роботи та поточний ремонт)” виграло ТОВ “Технагляд +”.

Керівником компанії вказаний фігурант справи Роман Головачук, який колись очолював Комунальне підприємство “Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця”, а зараз числиться старшим інженером відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради.

Раніше директором “Технагляд +” значився начальник Відділу технічного нагляду тернопільської міської ради Олег Вітик, чия дочка є засновницею товариства – Карчевська Наталія Олегівна. Олег Вітик теж на лаві підсудних.

Ярослав Копча – головний інженер відділу технагляду Тернопільської міської ради, Ростислав Дячук та Микола Стецик – теж підлеглі Олега Вітика.

Цікавим вважаємо той факт, що на сайті Тернопільської міської ради у переліку управлінь та відділів взагалі відстуні дані про Відділ технічного нагляду.

Інкриміновані кримінальні статті фігурантам досить серйозні і, у разі визнання їх винними, вони можуть опинитися за гратами.

Ч.5 ст. 27 ККУ– Види співучасників.

Ч.5 ст. 191 ККУ – Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (5. Дії, передбачені частинами першою, другою, третьою або четвертою цієї статті, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, – караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.)

Ч.2 ст. 28 ККУ – Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією.

Ч.1 ст. 366 ККУ – Службове підроблення (1. Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів – караються штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Нагадаємо, Тернопільська обласна організація політичної партії «Слуга Народу» ініціювала відкликання депутата Тернопільської обласної ради Ігоря Жмінки «за народною ініціативою».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE