Politerno > Тернопільщина > Обласні “слуги народу” відкликають мандат Ігоря Жмінки, депутат звернувся до Зеленського та Шуляк

Обласні “слуги народу” відкликають мандат Ігоря Жмінки, депутат звернувся до Зеленського та Шуляк

  • 6 Листопада, 2023
  • 2874 Переглядів
  • 0

Тернопільська обласна організація політичної партії «Слуга Народу» ініціювала відкликання депутата Тернопільської обласної ради Ігоря Жмінки «за народною ініціативою».

Про це йдеться в оголошенні на сайті партійної організації від 6 листопада.

«11 листопада о 12:00 за адресою: місто Тернопіль, вулиця Чорновола, будинок 1, відбудуться Збори Тернопільської обласної організації політичної партії «Слуга Народу», на яких буде розглядатися питання про внесення пропозиції щодо відкликання депутата Тернопільської обласної ради Жмінки Ігоря Васильовича за народною ініціативою», – йдеться у повідомленні.

Депутат Тернопільської обласної ради Ігор Жмінка неодноразово піднімав питання щодо економного, ефективного та раціонального використання коштів місцевого бюджету посадовими особами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради та керівниками комунальних підприємств/установ Тернопільської обласної ради.

Зокрема, Ігор Жмінка неодноразово надавав редакції Politerno інформацію щодо захмарних премій керівництва Тернопільської обласної ради, нераціонального використання бюджетних коштів на пальне та відрядження, з якою ми знайомили жителів Тернопільщини. Свою позицію пан Ігор пояснював тим, що виступає категорично проти марнотратство та недешевого утримання чиновників облради коштом платників податків під час війни.

Депутатом було подано проекти рішень щодо призупинення виплат премій керівникам комунальних підприємств/установ Тернопільської обласної ради сьомого скликання до скасування воєнного стану, внесення змін у рішення Тернопільської обласної ради стосовно зменшення розміру премій та надбавок голові Тернопільської обласної ради та його заступникам.

Як повідомляло Polierno, під час випадково записаної розмови народного депутата від «Слуги народу» Ігоря Василіва та голови Тернопільської ОВА Володимира Труша, зокрема, йшлося про Ігоря Жмінку. Володимир Труш скаржився Ігорю Василіву, що «Жмінка й до нього фиркає», на що нардеп відповів, що «ми його зіб’ємо».

За нещодавно отриманими Politerno даними, йшлося про те, що Ігор Жмінка може висловити незгоду з рішенням фракції «Слуга народу» висунути Дениса Милого на посаду голови облради. За інформацією наших джерел, після розголосу щодо можливого призначення Володимира Труша на місце Михайла Головка, обласні «слуги» вирішили відмовитися від такого сценарію й висунути на голову облради давнього друга Ігоря Василіва – Дениса Милого. Саме це мали на увазі Василів й Труш під час розмови у перерві в крайньому засіданні облради.

Джерела Politerno повідомляють про постійні конфлікти у фракції «Слуга народу» через інтриги за участі народних депутатів, проти чого міг висловлюватися Ігор Жмінка.

Також значній частині фракції не подобалася його боротьба проти захмарних премій, адже «щедрість» Михайла Головка стосувалася як Ігора Сопеля, як заступника голови, так і Дениса Милого, як заступника начальника управління – начальника відділу методичного забезпечення, взаємодії з Верховною Радою України та органами місцевого самоврядування. І вони, і люди з оточення інших обласних «слуг народу» без застережень отримували високі премії, які наробили стільки галасу в області. Саме незгода Ігоря Жмінки з марнотратством під час війни й стала основною причиною його нещодавнього виключення з фракції.

За нашими даними, з того часу, як обласну організацію президентської партії очолив Володимир Гевко, він налаштовував депутатів й членів партії проти свого попередника. На цьому вирішили зіграти Ігор Василів з Володимиром Трушем. За нашими даними, саме вони є ініціаторами відкликання Ігоря Жмінки.

Нагадаємо, у період з листопада 2018 року по квітень 2019 року Ігор Жмінка був керівником виборчого штабу в Тернопільській області від кандидата в президенти Володимира Зеленського. У січні 2019 року саме він сформував та зареєстрував Тернопільську обласну регіональну організацію політичної партії «Слуга Народу». Починаючи з січня 2019 року по квітень 2020 року він очолював Тернопільську обласну регіональну організацію політичної партії «Слуга Народу», та став першим її членом.

Politerno звернулося до пана Ігоря з проханням прокоментувати оголошення на сайті «Слуги народу». У відповідь депутат надіслав нам листа, який адресовано голові партії «Слуга народу» Олені Шуляк та президенту України та лідеру цієї партії Володимиру Зеленському, в якому він просить керівництво політсили сприяти захисту його прав, як депутата Тернопільської обласної ради.

Від коментарів Ігор Жмінка відмовився.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE