Politerno > Тернопільщина > Війна війною, а премії за розкладом: Головко роздає керівникам комунальних установ багатотисячні премії

Війна війною, а премії за розкладом: Головко роздає керівникам комунальних установ багатотисячні премії

  • 15 Грудня, 2022
  • 8925 Переглядів
  • 0

Війна в Україні та пов’язані з нею фінансові тягарі не завадили голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку активно преміювати керівників комунальних установ Тернопільщини.

Як стало відомо Politerno від джерел у Тернопільській обласній раді, за поданням Михайла Головка з березня по жовтень цього року керівникам комунальних установ облради були нараховані багатотисячні премії.

Відразу зазначимо, виплати премій під час війни – не є порушенням закону. У той же час, відмітимо, в ст. 1 Закону України про місцеве самоврядування йдеться про “право територіальної громади володіти, доцільно, економно, ефективно користуватися і розпоряджатися на свій розсуд і в своїх інтересах майном … “. Гадаємо, обствини, в яких опинилася наша країна, змушують по особливому віднестися до слів про “економію” та “ефективність”.

Обурення викликає той факт, що військові ЗСУ, перебуваючи у нелюдських умовах та ризикуючи життям, отримують не надто високі зарплати, хоч і з додатковими виплатами за участь в бойових діях у розмірі від 30 до 100 тисяч гривень. Позаяк очільників комунальних установ зі сфери охорони здоров’я Тернопільської обласної ради, далеко небідних на наш погляд людей, за період з березня по жовтень цього року преміювали не меншими сумами.

Мова у матеріалі піде саме про медичну галузь. Щодо інших напрямків нам також обіцяли надати відповідні дані.

Здавалося б керманичі медустанов нашої області, перебуваючи дуже глибоко в тилу, могли б трошки “скрутити апетити”. Голова Тернопільської обласної ради теж мав би відчувати ситуацію – але ж ні, “війна війною, а обід за розкладом”.

У своє розпорядження ми отримали документи без вказаних прізвищ керівників. Наводимо фотокопії та пояснення до них із зазначенням осіб, які очолюють ту, чи іншу медичну установу. Дані узято з відкритих джерел.

Так, генеральному директору (головному лікарю) комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради Василю Бліхару у червні нарахували 12 584 грн премії, а у серпні та вересні додали ще 75 504 та 62 920 грн.

Своєю чергою, керівнику комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради Григорію Корицькому у серпні було нараховано 75 366 грн. премії:

Очільник комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» Тернопільської обласної ради Володимир Шкробот отримав у березні 84 789 грн., у червні 87 105 грн, у серпні 91 113 грн. та в жовтні 84 009 грн. премій:

Керівник комунального некомерційного підприємства «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» Тернопільської обласної ради (син вище згаданого керівника психоневрологічної лікарні) Леонід Шкробот у цьому році преміювався вже три рази - у квітні, липні та жовтні – 79 515, 94 200 та 81 600 грн. відповідно:

Керівник комунального некомерційного підприємства «Тернопільський обласний медичний центр соціально-небезпечних захворювань» Тернопільської обласної ради Василь Галанов цьогоріч преміювався два разив - в червні та серпні по 80 400 грн.

А його колега з комунального некомерційного підприємства «Тернопільський обласний центр служби крові» Тернопільської обласної ради Петро Лучанко отримав за третій квартал 2022 року 75 000 грн. премії:

Очільник комунального некомерційного підприємства «Тернопільський обласний центр реабілітації та розвитку дитини» Тернопільської обласної ради Інга Кубей у березні отримала премію - 31 590 грн, а в липні - 63 180 грн.:

Керівник комунального некомерційного підприємства «Микулинецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації» Тернопільської обласної ради Зіновій Ясеник у 2022 році преміювався два рази - у липні та жовтні по 91 800 грн.:

Очільник комунального некомерційного підприємства «Центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф» Тернопільської обласної ради цього року у червні отримав одноразову премію в розмірі 163 720 грн.

У свою чергу, керівник комунального некомерційного підприємства «Більче-Золотецька обласна лікарня реабілітації імені В.Г. Вершигори» Тернопільської обласної ради Любомир Синоверський у серпні та жовтні отримав по 71 404 грн. премії:

Як бачимо, жоден із зазначених чиновників від премії не відмовився. Згодом будуть опубліковані дані щодо преміювання керівників комунальних установ інших галузей.

Нагадаємо, приміщення залізничної лікарні у Тернополі вартістю майже 36 млн грн таки залишається у власності громади. Після майже дворічного розгляду судом позову прокуратури щодо незаконної приватизації залізничній лікарні міськрада Тернополя скасувала свої рішення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE