Politerno > Україна і світ > У нас достатньо людей, для виходу на кордони 23 лютого треба близько 300 танків, 700 БМП та 500 гаубиць, – Залужний 

У нас достатньо людей, для виходу на кордони 23 лютого треба близько 300 танків, 700 БМП та 500 гаубиць, – Залужний 

  • 15 Грудня, 2022
  • 821 Переглядів
  • 0
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пояснив, чи потрібна Украні нова хивля мобілізації і що потрібно для того, щоб захисники вийшли на кордони 23 лютого.

Про це він повідомив в інтерв’ю The Economist.

Журналісти запитали у Залужного, чи потрібна Україні нова хвиля мобілізації.

“Ми вже проводимо її в тому вигляді, в якому вона є. У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що я маю. Я маю достатньо. Мені не потрібно ще сотні тисяч. Нам потрібні танки, нам потрібні бронетранспортери, нам потрібні БМП. І нам потрібні боєприпаси”, – відповів головнокомандувач ЗСУ.

Також головнокомандувач заявив, що Україна зможе вийти на кордони 23 лютого, якщо матиме 300 танків, близько 700 бойових машин піхоти та 500 гаубиць.

“Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, думаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого”, – наголосив він.

За словами Залужного, наразі він отримує “те, що отримує, але це менше, ніж те, що потрібно”.

“З такими ресурсами я не можу проводити нові великі операції, хоча ми зараз працюємо над нею. Вона уже на підході, але ви її ще не бачите”, – додав головнокомандувач ЗСУ.

Залужного також запитали, чи союзники стримують якимось чином Україну від наступу на окупований Крим.

“Я не можу відповісти на питання, стримують чи ні. Я просто констатую факти. Для того, щоб дістатися до кордонів Криму, на сьогодні нам потрібно подолати відстань у 84 км до Мелітополя. Нам, до речі, цього достатньо, тому що Мелітополь дав би нам повний вогневий контроль над наземним коридором, тому що з Мелітополя ми вже можемо обстрілювати Кримський перешийок, тими ж HIMARS тощо”, – відповів він. 

У цьому ж інтерв'ю Залужний заявив, що росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів, він не сумнівається, що вони знову підуть на Київ.

Нагадаємо, мер Чернігова Владислав Атрошенко назвав декілька можливих причин конфлікту з чиновниками Офісу президента і заявив, що розцінює рішення суду про його відсторонення від посади мера, як прояв політичного переслідування і тиску силовиків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE